9.1.20

Προκήρυξη συνοριοφυλάκων στον Έβρο: "η εντοπιότητα θα λάβει 5 μόρια αντί για 1"


Προς λύση φαίνεται πως οδεύει το ζήτημα μοριοδότησης της εντοπιότητας της προκήρυξης για την πρόσληψη των συνοριακών φυλάκων. Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου είχε αντιδράσει με
επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο για το γεγονός ότι το κριτήριο της εντοπιότητας μοριοδοτούνταν με μόλις 1 μόριο.


Η επιστολή προς τον Μιχάλη Χρυχοΐδη αναφέρει πως είναι επιτακτική και αναγκαία η ενίσχυση επιπλέον μοριοδότησης της εντοπιότητας όσων υποψηφίων προέρχονται από το νομό Έβρου έναντι των υπολοίπων υποψηφίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το ζήτημα όμως όπως όλα δείχνουν βαίνει προς λύση, αφού σύμφωνα με τον Βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμετζόπουλο το Υπουργείο αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα για επιπλέον μοριοδότηση.
"Το δίκαιο αίτημά μας αναμένεται να γίνει αποδεκτό. Το κριτήριο εντοπιότητας θα πριμοδοτήσει τη βαθμολογία του υποψηφίου με 5 μονάδες", δήλωσε ο Βουλευτής από την Ορεστιάδα.
Εξελίξεις επί του ζητήματος αναμένονται τις επόμενες μέρες, τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου υποδέχεται την είδηση με ικανοποίηση.
"Αναμένουμε την προκήρυξη να το δούμε, ευελπιστούμε να διορθωθεί αυτή η αδικία. Είμαστε η μοναδική Ένωση στον Έβρο που ζητήσαμε έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει έξτρα μοριοδότηση για τα παιδιά μας στο Νομό", σημειώνει ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.