26.12.19

Η Τύνιδα αποκαλύπτει πρόταση της Άγκυρας για συμμαχία Τουρκίας-Τυνησίας-Αλγερίας & GNA! - «Δεν ισχύει» λένε οι Τυνήσιοι

.

Η Τύνιδα αποκαλύπτει για πρώτη φορά πρόταση της Άγκυρας για συμμαχία Τουρκίας, Τυνησίας, Αλγερίας και φιλότουρκων Λίβυων του GNA με δήλωση της τυνησιακής προεδρίας!
Στην δήλωση αυτή, η τυνησιακή προεδρία προσθέτει πως  οι φήμες για ένταξη της Τυνισίας στον «άξονα» αυτόν «δεν ανταποκρίνεται στις θέσεις της Τυνησίας».
Είναι η πρώτη φορά που «ανακατεύεται» και η Αλγερία στην λιβυκή σύγκρουση και αποκαλύφτηκε από «σπόντα» λόγω της τυνησιακής προεδρίας η οποία ευτυχώς για την ώρα δείχνει να μην συμμερίζεται τα σχέδια Ερντογάν.
Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δημιουργήσει έναν ευρύτερο σχεδιασμό δημιουργίας συμμαχίας «αντίβαρο» σε αυτήν που έχει κάνει η Ελλάδα με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο.
Το ζήτημα είναι άλλο: Στην Αθήνα το ήξεραν; Ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Όπως έδειξε η υπογραφή του μνημονίου Λιβύης-Τουρκίας μάλλον δεν ήταν καθόλου έτοιμοι οπότε θεωρείται απίθανο να είχε προβλεφθεί και η εμπλοκή της Αλγερίας, άλλωστε ούτε της Τυνησίας είχε προβλεφθεί αφού το ταξίδι του Ρ.Τ.Ερντογάν χθες στην Τύνιδα έπιασε τους πάντες στον «ύπνο».
Aξίζει να σημειώσουμε πως την συμμαχία Τουρκίας, Αλγερίας, Τυνησίας και GNA την ανακοίνωσε και ο... GNA.
"There will be a great cooperation with Turkey, Tunisia and Algeria, and we will be in one alliance," δήλωσε πριν από λίγες ώρες.
Σαφέστατα ο GNA δεν μίλησε μόνος του, ο σχεδιασμός έρχεται από την Άγκυρα. Στην Αθήνα τι σκοπεύουν να πράξουν; Κι αν αύριο οι Τυνήσιοι αλλάξουν γνώμη και ενταχθούν σε μια τέτοια, βλαπτική, για τα ελληνικά συμφέροντα συμμαχία; Τις θέσεις του Αλγερίου τις γνωρίζουμε; Ερωτήματα που «καίνε».



BREAKING | Rachida , designated Media in-Charge at the Tunisian Presidency, denies the press conference statement by Fathi on Tunisia joining an alliance with , and . She said the statement does not reflect the position of .


Προβολή εικόνας στο Twitter





https://www.pronews.gr/