17.12.19

Δημοσιογράφε μου… ιδού τα πτυχία μου! Απάντηση του ΥΦΕΘΑ, Αλκιβιάδη Στεφανή


Για ανήθικη επίθεση εις βάρος του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, κάνει λόγο με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσας, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αμφισβητούν τους πτυχιακούς τίτλους του υφυπουργού.

«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ.
Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ«, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ στο θέμα παρενέβη με δήλωσή του ο κ. Στεφανής, δίδοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και τα αντίγραφα των τίτλων του.
«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου», αναφέρει ο κ. Στεφανής και προσθέτει:
«Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρονιά 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού», πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας και σε υστερόγραφο συμπλήρωσε:
«Υ.Γ.: Τα παραπάνω αποτελούν διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, ακολουθούμενες για την επιμόρφωση των στελεχών, στο πλαίσιο της επιζητούμενης αριστείας και όχι για τη λήψη επιδομάτων ή για ακαδημαϊκή καριέρα».
defence-point