21.12.19

Η Τρίπολη έκλεισε τον λιβυκό εναέριο χώρο: Η Άγκυρα ετοιμάζει την αποστολή δυνάμεων - Λήγει το τελεσίγραφο Χάφταρ

Εντείνεται η ανησυχία για γενική κλιμάκωση στη Λιβύη. Οι ΗΠΑ πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσαν ότι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες και ανήσυχες από τις εξελίξεις στη βορειοαφρικανική αυτή χώρα, αναφέροντας τους Ρώσους μισθοφόρους οι οποίοι υποστηρίζουν τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, ως τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας.
Ο GNA έχει «κλείσει» τον εναέριο της Λιβύης από τα ανατολικά από εχθές δείγμα που όπως αναφέρεται είναι ότι επίκειται άφιξη τουρκικών δυνάμεων με μεταφορικά αεροσκάφη, την ώρα που το τελεσίγραφο του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» προς στις φιλοτουρκικές παραστρατιωτικές δυνάμεις της Μισράτα για να εγκαταλείψουν την Τρίπολη και τη Σύρτη λήγει αύριο τα μεσάνυχτα.


IWN@A7_Mirza



#Libya#LNA gave Misrata militia 72 hours to withdraw from #Tripoli and Sirte, confirming that the bombing of sites in Misrata would continue intensively, day and night.


12

"Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι γύρω από την στρατιωτική κλιμάκωση. Βλέπουμε τους Ρώσους οι οποίοι εφαρμόζουν τεχνικές υβριδικού πολέμου να χρησιμοποιούν drones και αεροσκάφη. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό", ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για να συμπληρώσει:

«Με ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό Ρώσων ενόπλων της εταιρείας Wagner στο έδαφος θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή και εντείνει την κλιμάκωση»,

Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη πλησιάζει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Τρίπολη, ανακοίνωσε το «κλείσιμο» του εναέριου χώρου της για όλα τα αεροσκάφη που έρχονται από τα ανατολικά, δείγμα ότι ενδέχεται να ξεκινήσει η μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα.


The Tripolitanian@Honeybal



#BREAKING #LIBYA #TRIPOLI #MISRATA a dramatic changes.
* #Trahoona is about to fall in the hands of #GNA forces
* #GNA closes the airspace for any plane coming from the east, even with destination to #Tunis, this mean a full #Turkish air operations will start tonight
97
7:45 μ.μ. - 20 Δεκ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
62 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




Άλλωστε σήμερα το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας στην οποία περιλαμβάνεται και η αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη χώρα, κατόπιν αιτήματος της Τρίπολης.


DT Next
✔@dt_next




#Haftar is backed by #Egypt, the United Arab Emirates and most recently Russian mercenaries, according to diplomats and #Tripoli officials.#LibyanConflict @SecPompeo https://www.dtnext.in/News/World/2019/12/21220137/1205244/US-says-concerned-as-Libyan-conflict-turning-bloodier-.vpf …


U.S. says concerned as Libyan conflict turning bloodier with Russian mercenaries -official

Haftar is backed by Egypt, the United Arab Emirates and most recently Russian mercenaries, according to diplomats and Tripoli officials. The issue has come up in a meeting earlier this month between...dtnext.in


6:52 μ.μ. - 21 Δεκ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη DT Next





EndGameWW3@EndGameWW3



US 'very concerned' as conflict intensifies in Libya https://www.theguardian.com/us-news/2019/dec/21/us-libya-conflict-khalifa-haftar-russia?CMP=share_btn_tw …


US 'very concerned' as conflict intensifies in Libya

‘This isn’t good,’ state department official says as Russian mercenaries backing Khalifa Haftar turn conflict into bloodier onetheguardian.com

9
7:59 μ.μ. - 21 Δεκ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EndGameWW3

Οι μάχες συνεχίζονται νοτιοδυτικά από το αεροδρόμιο της Τρίπολης με τις δυνάμεις του Χάφταρ να πλησιάζουν όλο και πιο πολύ στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.


Mr Warblog@warbloghex



Tripoli Crisis - 2019 (Libya Civil War)http://www.modernwar.games/game-overview/TripoliCrisis/ …

LNA advance on Tripoli. Includes reported support by Turkey and Egypt who have both reportedly stated they will send tanks and armoured fighting vehicles.#warblog #hexandcouter #wargames #strategy #tripoli #Libya


1
9:42 μ.μ. - 21 Δεκ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Mr Warblog





Mohamed Mansour
✔@Mansourtalk




#LNA M40 recoilless rifle in action during battle in AlTawesha Southern West #Tripoli airport


20
2:37 π.μ. - 21 Δεκ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Mohamed Mansour




Άγκυρα: Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο αν μας το ζητήσει η Τρίπολη

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αν η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης το ζητήσει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στην ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη.

«Αν οι Λίβυοι αδελφοί μας υποβάλλουν ένα τέτοιο αίτημα, η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο», είπε ο Οκτάι, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε ένα συνέδριο για το εμπόριο και τη συνεργασία στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να στείλει στρατό στην Τρίπολη, αν το ζητήσει η κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

Ο Οκτάι είπε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει «πιέσεις και απόπειρες εκφοβισμού» από πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΕ, λόγω των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα θα εξακολουθήσει να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβε, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εκφοβίσει από την επιδίωξη του δίκαιου σκοπού μας».

Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας»

«Προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά της χώρας μας, με κόστος να αντιμετωπίζουμε μεγάλο μέρος του κόσμου. Με τη Λιβύη υπογράψαμε μια συμφωνία.

Ένα κείμενο μνημονίου.

Μια συμφωνία για στρατιωτική συμφωνία ασφάλειας. Από την άλλη υπογράψαμε μια συμφωνία για τα δικαιώματά μας στις θάλασσες σχετικά με τις ακτές.

Στον αγώνα που δίνουμε, από άλλες χώρες δεν λαμβάνουμε σχεδόν καμία στήριξη. Όμως ο λαός μας αρκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί τους», δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
.
https://www.pronews