10.12.19

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ έτοιμες για την επίθεση στην Τρίπολη με την υποστήριξη μαχητικών από ΗΑΕ και Αίγυπτο!

Όλα έτοιμα είναι για την μεγάλη επίθεση των δυνάμεων LNA στην Τρίπολη, την έδρα του κυβερνητικού μορφώματος της Τρίπολης.
Ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ πραγματοποίησε την τελευταία σύσκεψη πριν την επίθεση με τον στρατηγό Al-Ghazwi διοικητή της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας, τον υπεύθυνο επιχειρήσεων στρατηγό Ahmed Salem και τον διοικητή των μονάδων που αναλάβουν την επιθετική πρωτοβουλία στρατηγό  Saleh Ebouda.

Όπως αναφέρεται η επίθεση μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, τόσο από τα νότια όσο και από τα ανατολικά.
Ενεργό ρόλο στην επίθεση πρόκειται να παίξει η 106 Ταξιαρχία των ειδικών δυνάμεων η οποία βρίσκεται ήδη στα περίχωρα της Τρίπολης.
Η εκδήλωση της επίθεσης θα έχει πιθανότατα και υποστήριξη από αέρος από μαχητικά Mirage 2000-9 των ΗΑΕ και F-16C/D της αιγυπτιακής Αεροπορίας!
: Tomorrow, we might see Mirage 2000-9 and F-16C/Ds fighter jets of & Air Forces carrying-out airstrikes against backed Islamist militias in in support of the incoming offensive of National Army for the liberation of the capital.
Προβολή εικόνας στο Twitter
73 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Οι πληροφορίες για την αποστολή μαχητικών στη Λιβύη, έρχονται λίγο μετά από την επιστολή που απέστειλε η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από το Χαφτάρ, στον  Αραβικό Σύνδεσμο όπου να ενεργοποιήσει το στρατιωτικό σκέλος του κατά της επερχόμενης τουρκικής εισβολής στη Λιβύη.
Την ίδια ώρα ο  Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν όπου του ζήτησε μεταξύ άλλων να ασκήσει πιέσεις στον Χάφταρ ώστε να σταματήσει την επικείμενη επίθεση στην Τρίπολη, αλλά είναι άγνωστο τι του απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Τουρκία φοβάται -και δικαίως- ότι απελευθέρωση της Τρίπολης από τις δυνάμεις του Χαφτάρ θα βάλει σχεδόν ολοκληρωτικά (απομένουν Μισράτα και Σύρτη) «ταφόπλακα» στις τουρκικές επιδιώξεις για ΑΟΖ που απορρέουν από την αστεία συμφωνία με την Τρίπολη, καθώς το φιλοτουρκικό καθεστώς θα καταρρεύσει.
: Tomorrow morning, National Army will launch an offensive against backed Islamist militias of from a new front after deployment of a reinforcement from 106th Special Forces Brigade to 's outskirts. Here is the reinforcement this morning:
107 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Commander-in-Chief, Field Marshal Khalifa , meets Gen. Al-Ghazwi, Commander of Western Region Operations Room, Chief Operations Officer, Gen. Ahmed Salem, and Field Commander Gen. Saleh Ebouda, to follow up on military operations in the capital .
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
18 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Παράλληλα επανέρχονται στο φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες ότι το Ισραήλ μετέχει ενεργά στην σύρραξη στη Λιβύη εκπαιδεύοντας μςε στρατιωτικούς συμβούλους τις ειδικές δυνάμεις του LNA. Όχι η Ελλάδα, δεν έχει στείλει κανένα σύμβουλο εκεί, σε περίπτωση που αναρωτιούνται κάποιοι, καθώς στην Αθήνα φοβούνται ότι αυτό θα εξοργίσει την Άγκυρα.

pronews