26.12.19

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αποδεχτήκαμε την ''πρόταση'' της Τρίπολης - Τον Ιανουάριο θα στείλουμε στρατεύματα»

«Η Τουρκία θα δεχθεί την πρόσκληση της Λιβύης και θα στείλει στρατεύματα στη χώρα», δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια συνάντησης του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚP, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη όταν το κοινοβούλιο ανοίξει ξανά 8 ή 9 Ιανουαρίου.

«Θα παράσχουμε κάθε είδους στήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης εναντίον του Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από διάφορες ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες», πρόσθεσε.
«Στηρίζουν ένα πολεμοχαρή ενώ εμείς στηρίζουμε την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας και αποδεχόμαστε την πρόσκλησή της να στείλουμε στρατεύματα. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει μια  επίσκεψη στην Τυνησία την Τετάρτη για να συζητήσει συνεργασία στη στρατιωτική εισβολή γειτονική Λιβύη.Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως συζήτησε την χρήση των αεροδρομίων από την Αεροπορία της Τυνησίας.
Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τους ισλαμιστές της Τρίπολης τον περασμένο μήνα, με την οποία επιδιώκει να δημιουργήσει μια αποκλειστική οικονομική ζώνη από τη νότια ακτή της Τουρκίας στη βορειοανατολική ακτή της Λιβύης, σβήνοντας την υφαλοκρηπίδα πολλών ελληνικών νησιών.
Υπενθυμίζουμε πως η απόφαση αφορά την επίσημη αποστολή του κύριου όγκου των τουρκικών στρατευμάτων, αφού η Τουρκία ήδη έχει ήδη γεμίσει τη Λιβύη με «στρατιωτικούς συμβούλους», δηλαδή κομάντο, οι οποίοι εκπαιδεύουν τους ισλαμιστές αλλά συμμετέχουν και σε ειδικές αποστολές. 
Μάλιστα ,χθες οι μυστικές υπηρεσίες του Νίγηρα συνέλλαβαν δύο Τούρκους πολίτες, οι οποίοι όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αφρικής είναι στελέχη της ΜΙΤ και είχαν αποστολή να μεταβούν στην Τρίπολη, προφανώς για να προετοιμάσουν το έδαφος για τα τουρκικά στρατεύματα.

's National Security Services arrested three terrorists, two of whom are Turkish citizens plus a local collaborator, who infiltrated the capital . They came from via a Turkish Airline flight from and are affiliated to in the Sahara.
Προβολή εικόνας στο Twitter
17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό