6.12.19

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 37


      2 Δεκεμβρίου  2019   


Αγαπητοί φίλοι μου σας χαιρετώ,
Σίγουρα η Ελλάδα έχει ανυπολόγιστη αξία για το ΝΑΤΟ και Ευρώπη. Για αυτό εμφανίζονται και διακινούνται τα διάφορα σενάρια που εμφανίζουν την Χώρα μας «κουτσουρεμένη» και την         Κρήτη ανεξάρτητη. Δεν θα τους αφήσουμε όμως …εάν μείνουμε ενωμένοι!!      
                                                                                 H πρόταση του Αλκιβιάδη Στεφανή να υπάρξει ένα προαναχωρητικό κέντρο για τους λαθρομετανάστες, πάνω στις ακατοίκητες νησίδες Λέβιθα και Κίναρο, βόρεια της Καλύμνου, για καταγραφή των λαθρομεταναστών πριν γίνει η απέλαση τους, είναι πολύ σωστή και συμφωνώ απόλυτα!!...γιατί δεν μπορούν να φύγουν πουθενά για να αποφύγουν την απέλαση.  Η Κυβέρνηση φοβάται ότι η περιοχή αυτή είναι στις «γκρίζες ζώνες» , σύμφωνα με τους Τούρκους  που ζητούν 18 νησιά μας, και άλλαξε γνώμη και θα τα κτίσει στην Λέρο, Βόρεια της Καλύμνου!, Κακώς!…  Αυτό το φοβικό σύνδρομο της κυβέρνησης δεν θα μας βγεί σε καλό!!...‘Αλλα υποσχέθηκε  η κυβέρνηση και άλλα κάνει!!!...  Η κ. Μπακογιάννη όμως βρήκε την λύση!!..προτείνει οι μετανάστες να πάνε να δουλέψουν στα χωράφια...δηλαδή αντικατάσταση του πληθυσμού!…Αλήθεια...απορώ γιατί οι ‘Ελληνες συνεχίζουν να την ψηφίζουν ??....Θυμάστε τα λόγια της προέδρου της Βουλής, Ψαρουδά-Μπενάκη, στον ΠτΔ Παπούλια  κατά την ορκωμοσία του??.... που ήξερε εκείνη, πριν 20 χρόνια, ότι σύντομα θα χάσουμε εθνική κυριαρχία?....πιστεύετε τώρα σε συνωμοσίες?...προσπαθώ να σας αποδείξω με αυτά που γράφω, ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι τυχαία και είχαν σχεδιασθεί από πολλά χρόνια πριν!!...και οι Ελλαδίτες ψηφοφόροι συνεχίζουν αδιάφοροι να  ψηφίζουν για τα κόμματα και για την τσέπη τους όχι για το συμφέρον της Πατρίδας….είναι ΛΑΘΟΣ!!!!....και  ευθύνονται για την κατάντια της Ελλάδος, όπως ευθύνονται και οι εταίροι μας στην Ευρώπη, με πρώτη την Μέρκελ να παραδέχεται δημόσια πλέον, ότι η Ελλάδα τιμωρήθηκε ως παράδειγμα  προς τα άλλα κράτη της Ευρώπης!!.....κ. Μητσοτάκη μην σταματάτε να ζητάτε τις πολεμικές αποζημιώσεις των 280 δισεκατομμυρίων που μας χρωστάει η Γερμανία , σε κάθε συνάντηση σας με την Μέρκελ!!.. Είναι αυτή, που με την άρνηση της να σταματήσει την Τουρκία,  μας έβαλε σε μια κατάσταση να αντιμετωπίζουμε εμείς τις συνεχείς απειλές της Τουρκίας με τεράστια έξοδα για τον προ-υπολογισμό της  Χώρα μας!!!
Για πρώτη φορά Ισραηλινοί αξιωματικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι μετά την κατασκευή των     δύο πυρηνικών  ηλεκτρικών σταθμών στην Τουρκία, από την Ρωσία, ότι υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για μεταφορά τεχνολογία πυρηνικών όπλων!...               Το   γεγονός ότι το Πακιστάν στέλνει δικά του αεροπλάνα και καράβια να παραβιάσουν τα δικά μας εναέρια σύνορα και ΑΟΖ, για χάρη της Τουρκίας, είναι άκρως ανησυχητικό….Η εμμονή της Τουρκίας να διεκδικεί μερίδιο    από τα κοιτάσματα φυσικού πλούτου της Κύπρου και της Ελλάδος δεν είναι τυχαίο….Τα πυρηνικά όπλα απαιτούν τεράστια χρηματικά ποσά για ανάπτυξη και συντήρηση και αυτό είναι μια από τις αιτίες των διεκδικήσεων της Τουρκίας από Συρία, Ελλάδα, Κύπρο, και Λιβύη …..  Εγώ πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι, μέσω των εγκαταστάσεων Ραντάρ που έχουν στην Αλεξανδρούπολη, παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις…           Πιστεύω μια από τις σοβαρές αιτίες της απόκτησης των -400 από την Τουρκία, είναι και ο φόβος μιας ξαφνικής επίθεσης ίσως από τις ΗΠΑ, η και το Ισραήλ, στους πυρηνικούς σταθμούς και πυρηνικές εγκαταστάσεις της. Η  Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν παίζει πλέον με τους κανόνες του ΝΑΤΟ και μπλοκάρει κάθε πολεμικό σχέδιο της συμμαχίας, εναντίον της Ρωσίας, όπως έκανε και πρόσφατα… ‘Ηδη έχει αποδείξει ότι δεν είναι μέλος της συμμαχίας πλέον, παρά μόνο στα …χαρτιά!... Παρ’ όλα αυτά όμως, ακόμα δεν μπορεί να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της Ρωσίας που πολύ φοβούνται, όπως πρόσφατα είπε Ρώσος Στρατηγός σε συνέντευξη του, ότι η Τουρκία μπορεί να παραδώσει την τεχνολογία του λογισμικού των πυραύλων, στις ΗΠΑ!!!!!... ( Χα…εγώ το είπα αυτό πριν 1 ½  χρόνο!)  Στην Ελλάδα υπάρχει ένας πανικός  στην Κυβέρνηση, μετά την συμφωνία Τράμπ- Ερντογάν για συνεκμετάλλευση του Φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και Μεσόγειο με την Ελλάδα και Κύπρο και την άρση των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, κυρώσεις που ήδη τις ψήφισε το Κογκρέσο….. Στην Ινδία περιμένουν και αυτοί  το τελικό αποτέλεσμα αυτής της  κίνησης, γιατί παρήγγειλαν 3 συστοιχίες -400 , για  τα οποία πλήρωσαν 800 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή , και ετοιμάζονται να βγάλουν ένα ομόλογο για ολόκληρο το ποσό.  Εάν υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία,  το ομόλογο αυτό δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα και σίγουρα θα βλάψει σοβαρά την οικονομία της Ινδίας….Απο την άλλη μεριά ο Ερντογάν έχοντας πληρώσει μερικά δισεκατομμύρια  για 2 συστοιχίες και γνωρίζοντας ότι τα έχει ακριβοπληρώσει, προσπαθεί να πάρει από την Ρωσία άλλες δύο συστοιχίες για 300 εκατομμύρια, (πολύ χαμηλότερη τιμή από τα άλλα) με την δικαιολογία των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, και την υπεράσπιση της οικονομίας του! ….Η Ρωσία (Πούτιν δηλ.) προτείνει να του δώσουν αναβαθμισμένα -300 και όχι  S -400 για αυτό το ποσό!!!...θα μάθουμε σύντομα..…
Το ΝΑΤΟ είναι σε παρακμή αυτήν την στιγμή, λόγω της διαφωνίας Τράμπ-Μακρόν-Μέρκελ για το μέλλον της συμμαχίας…..Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ ο κ, Μητσοτάκης, στην σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Λονδίνο.  Πιστεύω είναι μια πολύ σωστή κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό….  Οι σχέσεις όμως ΗΠΑ-Τουρκίας παραμένουν σταθερές, παρά τα πολλά λόγια που ακούμε.  Στην Μεσόγειο οι Τούρκοι επιβάλλουν την κυριαρχία τους και εμείς απλώς παρακολουθούμε……                                                                                                                                                                                                                                                   Η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού στρατού που μόλις δημοσιεύτηκε,    ( και διάβασα)  λέει ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος, λόγω τοποθεσίας και μεγέθους,  και λόγω της νέας επιθετικότητας της Ρωσίας και Ιράν, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την πάγια τακτική της υποστήριξης της .  Οι Αμερικάνοι δεν εγγυούνται τα σύνορα της Ελλάδος εναντίον της Τουρκικής απειλής, επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μόνο εναντίον της Ρωσίας, που έχει αποκτήσει μεγάλη παρουσία στην Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, και για αυτό οι Αμερικάνοι  προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο, που θέλει την Ελλάδα ως κρίκο αλυσίδας «μετωπικών κρατών» (front states) με Πολωνία και Ισραήλ. Βέβαια ο  Βόλος, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη  και η Σούδα παίζουν κύριο ρόλο σε αυτήν την νέα στρατηγική συμφωνία…..και τώρα αν το πιστεύετε.… σύμφωνα με τους Ρώσους και τα ΜΜΕ, οι Τούρκοι φοβούνται νέα απόπειρα πραξικοπήματος!….βλέπετε τι εξελίξεις φέρνουν οι S-400 ???
Η Βρετανία, μέσω μίας δικής της εταιρείας με έδρα το Μπράιτον, έδωσε αμυντικό εξοπλισμό και τεχνολογία, που αφορούσε «κρίσιμο» πυραυλικό εξάρτημα προς την αντίστοιχη τουρκική αμυντική βιομηχανία, κάνοντας, δυστυχώς, την Τουρκία τον 2ο μεγαλύτερο παραγωγό και χρήστη μη επανδρωμένων οχημάτων στον κόσμο!!..Αυτά για την φίλη μας Βρετανία!!!
Η γρήγορη απάντηση της Ελλάδος στον ΟΗΕ στο αίτημα της Τουρκίας για την καινούργια της ΑΟΖ , μετά από την παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη στο θέμα αυτό, ήταν η σωστή κίνηση, όπως συμφωνεί και  ο έμπειρος σε θέματα ΑΟΖ, Δρ. Θοδωρής Καριώτης, από το Πανεπιστήμιο του Μαίρυλαντ, τον οποίον μάλιστα έτυχε να γνωρίζω για πολλά χρόνια
                      Δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία δεν υπέγραψε την συμφωνία του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης. Με ανίσχυρους γείτονες γύρω της, γιατί να το υπογράψει? Πως αλλιώς οι Γερμανοί και οι                                         Α                    Αμερικάνοι θα εκμεταλλευθούν τα τεράστια αποθέματα φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο….όπου σε έναν πόλεμο, η σύρραξη μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας θα παρουσιαστούν  ω                  ως μεσολαβητές και θα υποχρεωθούμε σε συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου, με την μερίδα του Λέοντος να πηγαίνει σε αυτούς!!
Η  Τουρκία αισθάνεται, η νομίζει, ότι είναι μια πολιορκούμενη  Χώρα και θέλει να σπάσει τον κλειό…..Αυτό έκανε με την Λιβύη και για αυτό αγνοεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν έγκαιρα και με επίσημο τρόπο, πριν την υπογραφή του συμφώνου με την Λιβύη. Η Τουρκία, γνωρίζουμε ότι ερμηνεύει το διεθνές δίκαιο όπως θέλει και όπως της ταιριάζει. Δυστυχώς η συμφωνία αυτή, όσο και παράνομη να είναι, θα πάρει χρόνια να τακτοποιηθεί. Βέβαια η Τουρκία δήλωσε ότι δεν συζητάει την Υφαλοκρηπίδα….μόνο για την ΑΟΖ….Να είστε σίγουροι όμως ότι τώρα υπάρχουν πάρα πολλές παρασκήνιες  επαφές που δεν γνωρίζουμε….ελπίζω να μην είναι πολύ αργά!
Διάβασα πρόσφατα, ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει δυναμικά σε όποια παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» της  από την Τουρκία και χαίρομαι για αυτό… αλλά δεν γνωρίζουμε όμως ποιες είναι αυτές οι περίφημες «κόκκινες γραμμές»…..Πρέπει η Ελλάδα να ξεκαθαρίσει την θέση της και να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία  με μια μεγάλη άσκηση στην περιοχή, ίσως μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, και αν χρειασθεί, να χρησιμοποιήσει τα όπλα της....Η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο (έχει ήδη 2 μέτωπα) αλλά ούτε μπορεί να υπολποιήσει αυτήν την συμφωνία, γιατί η Λιβύη δεν μπορεί να την επικυρώσει απο την εθνοσυνέλευση της η οποία ελέγχεται απο τον αντίπαλο στρατηγό Χαφτάρ. Αυτό που κάνει ο Ερντογάν είναι,  να απειλεί Ευρωπαίους, Αμερικανούς  και Ελλάδα, ότι θα υλοποιήσει αυτήν την συμφωνία εαν τον ζορίσουν να κάνει πίσω στην ΑΟΖ της Κύπρου!!!                                               Η γνώμη μου είναι, πριν γίνουν δυναμικές κινήσεις, πρέπει να εξασφαλισθεί η Παγκόσμια κοινή γνώμη. Δεν θέλουμε να πάρει φωτιά ο ισλαμικός κόσμος (όπου ο Ερντογάν το παίζει ηγέτης τους) προς υπεράσπιση της ομόθρησκης Τουρκίας, αλλά να συμφωνεί η πλειοψηφία ότι «καλά τους έκαναν, … είχαν ξεφύγει»……Κατά την γνώμη μου είμαστε σε καλό δρόμο ως προς αυτό….Το ΥΠΕΞ προσπαθεί….Θα ήθελα να είναι πιό δυναμικό....Πρέπει όμως να είμαστε πανέτοιμοι και σε στρατιωτικό επίπεδο, γιατί η Τουρκία όπως πάντα, θα προσπαθήσει για τετελεσμένα!!!.....Εδώ, φίλοι μου, η εμπλοκή της Αιγύπτου είναι άκρως απαραίτητη, όχι μόνο για στρατιωτικούς λόγους αλλά και για θρησκευτικούς!..
Η Αμερική, παρ’όλα αυτά, αναγνωρίζει την συμμετοχή και προσφορά της Ελλάδος ως ένας σταθερός σύμμαχος και εταίρος στην μείζονα περιοχή και προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί. Τελευταία, η Ελλάδα έχει πάρει πάρα πολλά όπλα, και σε μεγάλες ποσότητες , όπως….. αμφίβια οχήματα για τους πεζοναύτες, ταχύπλοα σκάφη, τεθωρακισμένα Μ1117, ελικόπτερα Apache,Chinook, και Kiowa, Τάνκς, διαφόρων ειδών Stingers, ρουκέτες, και φυσικά πολλά άλλα που δεν γνωρίζω. Πολλοί διαμαρτύρονται ότι τα περισσότερα από αυτά είναι παλιά και μεταχειρισμένα και διάφορα άλλα σχόλια. Όπως όλα τα Υπουργεία, έτσι και το ΥΠΕΘΑ της Αμερικής έχει περιορισμούς από το Κογκρέσο ως στον προ-υπολογισμό του και σε τι βοήθεια μπορεί να δώσει που , πόση και πότε….Πρέπει να καταλάβουμε ότι η δωρεάν βοήθεια δυστυχώς έχει και  τους περιορισμούς της....Μετά απο αδιαφορία πολλών χρόνων προς τον Στρατό μας, χρειαζόμαστε πολλά όπλα,....αρκεί να έρχονται και ας είναι μεταχειρισμένα!!!
Τα καλα νέα είναι ότι πρόσφατα η Αμερική έβαλε την Ελλάδα στο πρόγραμμα «Εκτεταμένης δανειακής χρηματοδότησης» που προσφέρεται σε μεγάλες συμμαχικές Χώρες για την αγορά των αεροπλάνων πέμπτης γενεάς F-35 !.. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα…. είναι κάτι που  το χρειάζεται ΑΜΕΣΑ!!!

4 Δεκεμβρίου, 2019
Μόλις μάθαμε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο…..Απογοητευτικά!!...Να σας πω την αλήθεια  ,δεν περίμενα τίποτε διαφορετικό!
 Είδαμε τον καινούργιο Χάρτη της Τουρκίας με την λεγόμενη ΑΟΖ της και τις διεκδικήσεις της!...Εξωφρενικό!!...  Οι συνεχείς καθυστερημένες αντιδράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης  στις διεκδικήσεις της Τουρκίας με στενοχωρεί αφάνταστα!!..Αυτές οι συνεχείς διεκδικήσεις   της Τουρκίας και  παράβαση των διεθνών κανόνων με το σπρώχνω, απειλώ και διεκδικώ  (το έχουμε δει στην Κύπρο, ‘Ιμια, Συρία και τώρα στην δική μας ΑΟΖ ) έχει ξεπεράσει όλα τα όρια  και είναι πολύ επικίνδυνο για ΟΛΑ τα κράτη, γιατί αλλάζει τους διεθνείς κανόνες παντού, σε όλον τον Πλανήτη!!                                                                                                                                                                                                 ι  Πρέπει η Ελλάδα άμεσα να ξεκαθαρίσει την θέση της και να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία  με μια μεγάλη άσκηση στην περιοχή, ίσως μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, και αν χρειασθεί, να χρησιμοποιήσει τα όπλα της....     Η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο (έχει ήδη 2 μέτωπα) αλλά ούτε μπορεί να υλοποιήσει αυτήν την συμφωνία, γιατί η Λιβύη δεν μπορεί να την επικυρώσει απο την εθνοσυνέλευση της η οποία ελέγχεται απο τον αντίπαλο στρατηγό Χαφτάρ. Αυτό που κάνει ο Ερντογάν είναι,  να απειλεί Ευρωπαίους, Αμερικανούς  και Ελλάδα, ότι θα υλοποιήσει αυτήν την συμφωνία εαν τον ζορίσουν να κάνει πίσω στην ΑΟΖ της Κύπρου!!!  Η γνώμη μου είναι, πριν γίνουν δυναμικές κινήσεις, πρέπει να εξασφαλισθεί η Παγκόσμια κοινή γνώμη.  Δεν θέλουμε να πάρει φωτιά ο ισλαμικός κόσμος (όπου ο Ερντογάν το παίζει ηγέτης τους) προς υπεράσπιση της ομόθρησκης Τουρκίας, αλλά να συμφωνεί η πλειοψηφία ότι «καλά τους έκαναν, … είχαν ξεφύγει»……Κατά την γνώμη μου είμαστε σε καλό δρόμο ως προς αυτό….Το ΥΠΕΞ προσπαθεί….Θα ήθελα να είναι πιό δυναμικό....Πρέπει όμως να είμαστε πανέτοιμοι και σε στρατιωτικό επίπεδο, γιατί η Τουρκία όπως πάντα, θα προσπαθήσει για τετελεσμένα!!!.....Εδώ, φίλοι μου, η εμπλοκή της Αιγύπτου είναι άκρως απαραίτητη, όχι μόνο για στρατιωτικούς λόγους αλλά και για θρησκευτικούς!..
Η Τουρκία επίσης προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ναυτική βάση στην Λιβύη, είμαι σίγουρος όμως ότι η Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Αίγυπτος δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο ποτέ….Αλλιώς χαθήκαμε! Με έχει προβληματίσει όμως η στάση του Ισραήλ που δεν έκανε κανένα σχόλιο για επτά ημέρες….και μετά, ένα κάτι χλιαρό….κάτι δεν μου κάθεται καλά...θα δούμε!,,
Η αφωνία του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης στα Ελληνοτουρκικά ήταν αναμενόμενη και κακώς περίμενε η Αθήνα κάτι διαφορετικό. Ο γ. γραμματέας του ΝΑΤΟ κρατάει «ίσες αποστάσεις» …το ΝΑΤΟ, λέει, δεν είναι δικαστήριο αλλά.....μια συμμαχία και ως τέτοια δεν θα έπαιρνε ποτέ το μέρος ενός εναντίον του άλλου….Φανταστείτε φίλοι μου, να μας επιτεθεί π.χ. η Ρωσία και να περιμένουνε βοήθεια από την «σύμμαχο» Τουρκία……μην τρελαθούμε τώρα!!!
Ο Τράμπ,(όχι η Αμερική) , πιέζει για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τους Τούρκους….το περιμέναμε αυτό και το γιατί το έγραψα στην αρχή αυτού του γράμματος..….Εχθές ο πρόεδρος Τράμπ, ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ξοδέψουν 120 δισεκατομμύρια για εξοπλισμό για τα επόμενα δέκα χρόνια με την μερίδα του Λέοντος να πηγαίνει στις Αμερικανική Αμυντική Βιομηχανία!...Καταλάβατε γιατί έγινε η απόσυρση 145 Αμερικανών στρατιωτών, απο την Βόρεια Συρία και αντικαταστάθηκαν μετά απο ένα μήνα με 650 στρατιώτες να προστατεύουν μόνο τις πετρελαιοπηγές των Κούρδων???..Καταλάβατε γιατί μπήκε η Τουρκία στην Β. Συρία και τώρα αιμοραγεί συνεχώς, άσχετα απο το τί λέει ο Ερντογάν??   Καταλάβατε γιατί το χρηματιστήριο στην Ν.Υόρκη είναι στα ύψη του??......εγώ κατάλαβα......εσείς??
Αγαπητοί μου φίλοι,  επιτρέψετε μου να σας πω το    ακόλουθο γεγονός…. Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν είμαι Γεωπολιτικός αναλυτής, αλλά ενίοτε έχω ορισμένες πληροφορίες και προσπαθώ να ενημερώνω...  Δεν θα αναφέρω ονόματα, αλλά ούτε και τις υπηρεσίες……  Ήταν Φεβρουάριος μήνας του 1996, λίγο καιρό μετά το περιστατικό στα ‘Ιμια, όταν συνάντησα τον Στρατηγό, Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Marriott στο AnnandaleVirginia, κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του Μακεδονικού Συλλόγου της Washington……Εκεί, τον σύστησα σε έναν δικό μου άνθρωπο, με ανώτατο αξίωμα σε μια από τις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες της Αμερικανικής Κυβέρνησης….Σε ερώτημα του στρατηγού γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στα ‘Ιμια , η απάντηση ήταν….μα, για τα πετρέλαια!... και στην συνέχεια ο Αμερικανός φίλος μου, του έκανε μια γενική ανάλυση για το όλο θέμα και τα διάφορα σενάρια που μπορεί να εξελιχθούν εις το μέλλον που μοιάζουν πάρα πολύ με τα σημερινά!!...  Τότε ο στρατηγός του είπε…”.καλά ας τους δώσουμε τους Τούρκους ένα 5% και τους Αμερικάνους ένα άλλο 5% και να μας αφήσουν ήσυχους!...” Tότε ο Αμερικανός φίλος μου είπε…  “ Στρατηγέ δεν καταλάβατε σωστά…. Εσείς θα πάρετε ένα 5% , η Τουρκία το άλλο 5% και εμείς θα πάρουμε το 90% !!..έτσι δουλεύει το σύστημα….”  Ο στρατηγός σκέφτηκε για λίγο και του είπε ότι μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα θα το αναφέρει στην υπηρεσία του στο Πεντάγωνο!...  Αυτά ακριβώς ειπώθηκαν πριν 23 χρόνια και αυτά ακριβώς συμβαίνουν σήμερα!!...δεν είμαι συνωμοσιολόγος!... Δεν το επιθυμώ, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο!...
Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και φυσικά έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε.
                       
                      Με πολύ εκτίμηση,

Στέλιος Κυριμλής
Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Greater Washington D.C. Area
Πρώην ‘Υπατος Πρόεδρος                                                                                                    
Παμμακεδονικής ‘Ενωσης Αμερικής