17.11.19

Την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία - Η Ελλάδα έστειλε φρεγάτα σε τουρκική άσκηση στην Αν.Μεσόγειο

Παρ' όλο που η Τουρκία εκδίδει μανιφέστα για «Γαλάζιες Πατρίδες», παραβιάζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο, το ελληνικό ΠΝ έστειλε τη φρεγάτα «Αδρίας» να συμμετάσχει, την προηγούμενη εβδομάδα, στη μεγάλη τουρκική ναυτική άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος».

Τα στρατιωτικά γυμνάσια έλαβαν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή αρκετών ξένων ενόπλων δυνάμεων.
Η ελληνική φρεγάτα, μάλιστα – σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας – έλαβε μέρος σε σενάριο αεροπορικής επίθεσης, το οποίο διαδραματίστηκε το πρωί της Τετάρτης.
Άραγε στην αεροπορική επίθεση, την οποία η φρεγάτα «Αδρία» βοήθησε το τουρκικό Ναυτικό να αναχαιτίσει, μήπως τα «εχθρικά» αεροπλάνα ήρθαν από τα δυτικά;  
Δείτε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:
DOĞU AKDENİZ-2019 Davet Tatbikatı başarıyla devam ediyor. Tatbikatta, 4 adet F-16 uçağımızın ve TCG BARBAROS, TCG BÜYÜKADA, TCG BOZCAADA, TCG ALANYA TCG BODRUM, 🇨🇦HMCS HALIFAX, 🇪🇸ESPS BLAS DE LAZO, 🇬🇷HS ADRIAS ve 🇧🇬BGS VERNI’nin katılımlarıyla Hava Savunma Atışları icra edildi.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
224 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Μπορεί τέτοιες ασκήσεις να γίνονται υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και είναι γνωστό πως για τις ΗΠΑ, Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν από κοινού την Ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θεωρούνται ενιαίος στρατηγικός και επιχειρησιακός χώρος, αλλά δεν είναι δυνατόν το ΠΝ να συμμετέχει σε ασκήσεις οι οποίες αφορούν έναν επιχειρησιακό χώρο που τα δύο κράτη έχουν αγεφύρωτες διαφορές και στον οποίο η Τουρκία παραβιάζει, καταπατά και αμφισβητεί την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της «αδελφού» Κύπρου. 
pronews