27.11.19

ΕΔΕ για την... «ταινία» σύλληψης ληστή από την Άμεση Δράση μετά από καταδίωξη στο Μενίδι (βίντεο)

Όταν οι "τύποι" τρώνε την ουσία!
 "Τους χάριζαν ένα γάϊδαρο και αυτοί τον κοίταζαν στα δόντια" !!!

Αντί να συγχαρούν για το εξαιρετικό βίντεο που αναδεικνύει το έργο 
των αστυνομικών και σ αυτόν το τομέα, διέταξαν...ΕΔΕ!
Τόσο καιρό που χρησιμοποιούσε το επίσημο "κανάλι"της ΕΛ.ΑΣ, στο Youtube 
κάποια κυρία από το ΥΔΤ, για προσωπική της προβολή (επί ΣΥΡΙΖΑ), δεν
βρέθηκε "κανείς" από το Αρχηγείο να την εμποδίσει!!! Μόνο Yes-men...
Juan
Διοικητική έρευνα διάταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το βίντεο που έγινε viral από την κινηματογραφική καταδίωξη με πρωταγωνιστές άντρες της Άμεσης Δράσης!

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν  ένας Ρομά έκλεψε αυτοκίνητο από το Περιστέρι. Το αυτοκίνητο είχε σύστημα GPS Tracker με το οποίο μπορεί κανείς να εντοπίσει το αυτοκίνητο και έτσι ο ιδιοκτήτης του κάλεσε την αστυνομία.
Αμέσως άρχισε η καταδίωξή από την αστυνομία με περιπολικά να κινούνται με ταχύτητα προκειμένου να σταματήσουν τον δράστη. Αφού αυτός κατευθυνόταν προς την περιοχή του Μενιδίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αυτοκίνητα διαλύονται και γίνονται ανταλλακτικά, κατάφεραν να τον σταματήσουν και να τον συλλάβουν. Οι αστυνομικοί καταφέρνουν να τον εγκλωβίσουν σε αδιέξοδο και τελικά να τον συλλάβουν. Στη συνέχεια ανέβασαν το βίντεο στα social media.


Το βίντεο που προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. ανέβηκε από τον αστυνομικό συνδικαλιστή, Χρήστο Μπαλάσκα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Αφού υπέπεσε στην αντίληψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., αποφασίστηκε να διατάξει ο Γαδάρχης Διοικητική Έρευνα για το αδίκημα της καταγραφής και δημοσιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού χωρίς άδεια.
Συγκεκριμένα, η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες και απεικονίζει δραστηριότητα αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την άνευ αδείας καταγραφή και δημοσιοποίηση του υλικού».
Το βίντεο γυρίστηκε τα ξημερώματα της 22ης Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια νυχτερινής βάρδιας περιπολικού της Άμεσης Δράσης στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί καταδιώκουν μαζί με άντρες της ΟΠΚΕ ύποπτο όχημα, το οποίο τελικά βγαίνει εκτός δρόμου, μπαίνει σε άλσος και συγκρούεται σε δέντρο. Τελικά οι ύποπτοι συλλαμβάνονται. Μάλιστα, στο βίντεο ο ένας από αυτούς φαίνεται ότι κλαίει και βρίσκεται σε απόγνωση.
Πολλοί ήταν, πάντως, αυτοί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που σημείωναν ότι το βίντεο απέσπασε θετικά σχόλια από πλήθος χρηστών του διαδικτύου, που επιδοκίμασαν το έργο της Άμεσης Δράσης. Χιλιάδες ήταν οι προβολές του βίντεο αλλά και τα like που απέσπασε. 
pronews