26.11.19

«...Διορία μέχρι Μάρτιο του 2020» έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ - Το F-35 «αποφασίζει» την παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ!


Ο Ερντογάν δήλωσε πως Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι θα καταβάλλουν προσπάθειες μέχρι τον Απρίλιο για τη διευθέτηση της διένεξης μεταξύ των δύο χωρών που οφείλεται στην αγορά εκ μέρους της Τουρκίας των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση στη διένεξη, ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους: «Υπάρχει μια διαδικασία που θα συνεχισθεί μέχρι τον Απρίλιο. Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών μας θα πραγματοποιήσουν αυτές τις προσπάθειες. Πρέπει να δούμε πού θα φθάσουμε μ' αυτές τις προσπάθειες».
Επί της ουσίας ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει διορία μέχρι τον Απρίλιο του 2020 στους Αμερικανούς για να αποφασίσουν εάν θα του δώσουν τα F-35 ή όχι.
Tα F-35 πλέον αποτελούν τον «καταλύτη» της παραμονής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.
Εάν δεν του τα δώσουν τότε είναι σίγουρο ότι θα στραφεί σε άλλες λύσεις που περιλαμβάνουν το ρωσικό υπερμαχητικό 4++ γενιάς Su-35 για αρχή και μετά την μετέπειτα αγορά του νέου ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57 που κατά πολλούς θα είναι ότι καλύτερο έχει πετάξει ποτέ, τουλάχιστον μέχρι την εποχή που διανύουμε.
Άλλωστε έχει επίσημη πρόταση από την Μόσχα. Ήδη όμως έχει συμφωνήσει για την αγορά και δεύτερης παρτίδας S-400 τον επόμενο χρόνο και γνωστοποιεί την πρόθεσή του αυτή για να δείξει στις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Αυτό βέβαια σημαίνει πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις:
Είτε θα εκδιώξουν από το ΝΑΤΟ την Τουρκία, είτε λόγω γεωστρατηγικής αδυναμίας θα συνεχίσουν να την «χαϊδεύουν» κατ'εξαίρεση με την προοπτική ότι κάποτε η Τουρκία θα πάψει  να είναι ερντογανική.
Βέβαια εάν το κάνουν αυτό, το όποιο γόητρο τους έχει απομείνει, θα «σβηστεί».
Τα επιτόκια και ο πληθωρισμός στην Τουρκία οδεύουν προς τα επιθυμητά επίπεδα «παρόλες τις πιέσεις» και θα πέσουν σε μονοψήφια ποσοστά το 2020, δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεψε από το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η μείωση των επιτοκίων και του πληθωρισμού θα είναι μόνιμη και πρόσθεσε πως μόλις τα δύο ποσοστά γίνουν μονοψήφια, η οικονομία και το νόμισμα στην Τουρκία θα είναι «πολύ διαφορετικά».
pronews