1.10.19

Κύπρος: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με πρωταγωνιστές τα Nora B-52


Εντυπωσίασε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας– Υπερηφάνεια και συγκίνηση – Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα νέα πυροβόλα Nora–B52 155 mm σερβικής προέλευσης της Εθνικής Φρουράς – Αμυντική προστασία μπροστά στις τουρκικές απειλές λέει ο Προέδρος της Δημοκρατίας
Αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στον Στρόβολο, για την 59 επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τα οπλικά συστήματα και οι ένοπλες δυνάμεις της εθνικής μας φρουράς εντυπωσίασαν το πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την παρέλαση.
Την παρέλαση άνοιξαν οι αιχμάλωτοι Πολέμου του 1974 καθώς και οι τραυματίες της Τουρκικής Εισβολής, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και χειροκροτήματα.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.  Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά παραβρέθηκε στην παρέλαση και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σερβίας και συγκεκριμένα ο ΥΠΑΜ Aλεξάνταρ Βούλιν.
Θα πρέπει να περάσουμε το μήνυμα είπε ο Νίκος Αναστασιάδη ότι θέλουμε την ειρηνη, επισημαίνοντας ότι μπροστά στις απειλές της Τουρκίας θα πρέπει να ενισχυθουμε αμυντικά για την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν για ακόμη μια χρονιά οι καταδρομείς και τα «πράσινα μπερέ».