2.10.19

Χουλουσί Ακάρ: «Εάν δεν πάρουμε τα F-35 τότε θα προχωρήσουμε με το δικό μας μαχητικό»

Γιατί δεν αγοράζει από τα...JUMBO;
Juan
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στη δυνατότητα της χώρας του να κατασκευάζει πια τα δικά της οπλικά συστήματα, τονίζοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση που δεν μπορέσει η Τουρκία να αγοράσει τα αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, τότε θα κατασκευάσει τα δικά της ...αντίστοιχα μαχητικά, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ικανότητα να παράγουμε τα δικά μας όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό που κάποτε ήταν απλά ένα όνειρο για εμάς είναι σήμερα πραγματικότητα. Πλοία MILGEM, τεθωρακισμένα άρματα ALTAY, αυτοκινούμενα πυροβόλα FIRTINA, επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ, οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş και σύντομα η μαζική παραγωγή του μεταγωγικού ελικοπτέρου GÖKBEY, είναι ενδεικτικά της αποφασιστικότητάς μας στην εγχώρια παραγωγή.
Αυτά τα προγράμματα θα συνεχιστούν. Θα φτιάξουμε το δικό μας μαχητικό αεροπλάνο στην θέση του F-35. Αν δεν πάρουμε συστήματα Patriot θα παράξουμε το δικό μας σύστημα».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια των συνόρων που διοργάνωσαν βιομηχανίες και επιχειρηματίες της Τουρκίας.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile MÜSİAD’ın düzenlediği ‘Askerî Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’ne katılarak konuşma yaptı. https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2102019-40107 
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Bakan Akar: F-35 olmuyorsa, Hürkuş’u yaptık, kendi millî muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız. Patriot olmuyorsa, 'Siper'i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2102019-40107 
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
81 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
πηγη: pronews