5.10.19

EKTAKTO – «Πυρά» Ιταλίας κατά Τουρκίας: «Εχθρική κίνηση η άφιξη του ΓΙΑΒΟΥΖ στην κυπριακή ΑΟΖ»

Ιταλο-Γαλλικές ...κρυάδες! Λόγια, λόγια, λόγια!
Juan

Μετά τη Γαλλία και η Ιταλία μπαίνει στο χορό των κρατών που με ανακοινώσεις υπουργείων τους, «κατσαδιάζουν» την Τουρκία για την κορύφωση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.
Σε ανακοίνωση του Ιταλικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:
«Η Ιταλία ανησυχεί για τις παράνομες επιχειρήσεις που πραγματοποιεί το τουρκικό σκάφος Yavuz στην ΑΟΖ της Κύπρου. Επαναλαμβάνουμε τις εκκλήσεις προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απέχει από παράνομες ενέργειες στην περιοχή.»

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να αποφεύγονται οι παράνομες ενέργειες στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταλήγει:
«Τον Ιούλιο, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων εξέφρασε πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο»
Υπενθυμίζεται, ότι σε δήλωση του Γάλλου Υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, που προηγήθηκε της ανακοίνωσης του Ιταλού ΥΠΕΞ, αναφέρεται ότι:
«Η άφιξη του νέου τουρκικού πλοίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου και του διεθνούς δικαίου. Πρόκειται για μια εχθρική κίνηση, η οποία ενδέχεται να ενθαρρύνει την κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο».
pentapostagma.gr,   
https://www.triklopodia.gr