10.10.19

Με το ένα πόδι εκτός γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ οι Ιταλοί της ΕΝΙ: «Αν βγουν πολεμικά πλοία φεύγουμε»

Έτοιμοι να φύγουν οι Ιταλοί μόλις δούν πολεμικά! Τηρούν τις...ιστορικές τους παραδόσεις!!!
Juan
Όπως φαίνεται η κλιμάκωση της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ φέρνει αποτελέσματα, τουλάχιστον με τους Ιταλούς της εταιρείας ΕΝΙ, οι οποίοι δήλωσαν ευθαρσώς ότι είναι έτοιμοι να φύγουν σε περίπτωση που εμφανιστούν πολεμικά πλοία από οποιαδήποτε πλευρά.

Αυτό σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.  
«Δεν ανησυχώ. Εάν κάποιος εμφανιστεί με πολεμικά πλοία, δεν θα προχωρήσω στη γεώτρηση. Σίγουρα δεν θέλω να προκαλέσω πόλεμο για τις γεωτρήσεις» είπε. 
Με λίγα λόγια βρείτε τα πρώτα με την Τουρκία και μετά...ξαναφωνάξτε με.
Υπενθυμίζεται ότι η Λευκωσία υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο για το ερευνητικό τεμάχιο 7 με την ENI, κάνοντας λόγο για αναμφίβολη ψήφο εμπιστοσύνης στην ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία, εν μέσω των συνεχιζόμενων παράνομων και επιθετικών τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα του νησιού. 
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως η εξερεύνηση/εκμετάλλευση του τεμαχίου 7, που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ , είναι αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου και δεν επηρεάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου κράτους, περιλαμβανομένης της Τουρκίας. 
Στο παρελθόν η Ιταλία είχε εκφράσει ανησυχία για την ένταση στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στάση της Ε.Ε. που θεωρεί παράνομες τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. 
pronews