7.10.19

Ξεκίνησε η εισβολή; - Η Τουρκία βομβαρδίζει κουρδικούς στόχους στην Συρία ανατολικά του Ευφράτη με μαχητικά & πυροβολικό

Σύμφωνα με την πολεμική τακτική, προηγείται  βομβαρδισμός των θέσεων του εχθρού και μετά ακολουθεί η επίθεση των χερσαίων τμημάτων.
Προφανώς η εισβολή των τούρκων άρχισε!
Juan 
Η Τουρκία ξεκίνησε να βομβαρδίζει στόχους του YPG στη βόρεια Συρία, ανατολικά του Ευφράτη ενώ και ο τουρκικός Στρατός με βολές πυροβολικού κτυπά από τις πρώτες βραδινές ώρες συγκεντρώσεις δυνάμεων και βάσεις των Κούρδων.

Η εικόνα είναι ότι τα κτυπήματα αποτελούν προοίμιο της εισβολής.
Μαχητικά F-16 και Μοίρες αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina, καθοδηγούμενες από ομάδες ειδικών δυνάμεων με καταδείκτες λέιζερ, προσβάλλουν συγκεκριμένους στόχους, όπως αποθήκες πυρομαχικών και κουρδικά κέντρα διοίκησης στο πέρασμα Semelka κοντά στα σύνορα με Ιράκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική Αεροπορία κατέστρεψε δύο γέφυρες οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.
Από την πλευρά του το SDF αρνείται ότι υπήρξαν πλήγματα κατά των δυνάμεών του στην βόρεια Συρία.
דיווחים: חיל האוויר הטורקי הפציץ יעדים על גבול סוריה/עיראק; במקביל: צבא טורקיה הפגיז יעדי של הYPG הכורדי
29 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τέσσερις μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες και μια Τ/Θ Ταξιαρχία, όπως και μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων «ζέσταιναν» ήδη μηχανές αργά το απόγευμα:

Παράλληλα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι απέκοψε κάθε επικοινωνία και παροχή πληροφοριών προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το  κοινό κέντρο επιχειρήσεων στην Συρία.



 pronews