20.10.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου




Σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10.00, γιορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Παναγιωτάτου κ. κ. Άνθιμου, Μητροπολίτη της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ως ακολούθως :

  • Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά
  • Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών
  • Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη
  • Χαιρετισμός του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα
  • Μουσική εκδήλωση από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και μικρή δεξίωση στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
Την εν λόγω τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού N.R.D.C. - GR, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,  Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτριος Κούβελας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος, Ευστράτιος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Χάρης Καστανίδης και ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Αβδελάς, Εκπρόσωποι Προξενικών Αρχών,   Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Μωυσίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτριος Δαγκλής, ο Συντονιστής Π.Σ. Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο Αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Στρατιωτικών Αρχών, Αεροπορίας, Πολεμικού Ναυτικού, Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθος κόσμου.
Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Επίσης, παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο βοηθός Γ.Α.Δ.Θ. Ταξίαρχος Χαράλαμπος Θεοχάρης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, Ανώτεροι και κατώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., Επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Β. Ελλάδος, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Ελληνικής Αστυνομίας,  Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων της Αστυνομίας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Μανωλάς, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Αεροπορίας, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ..

Προς τιμήν των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο του Υφυπουργού Εσωτερικών  Μακεδονίας - Θράκης, εκπρόσωπο του  Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, από εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπο  του   Δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, από εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και Ελληνικής Λύσης, από τον Αντιπρόεδρο του παραρτήματος της  Ένωσης  Αποστράτων  Αξιωματικών  Στρατού, από τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής - Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, από τον Πρόεδρο  της Ένωσης Αστυνομικών εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, τον Πρόεδρο της Ένωσης  Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Θεσ/νίκης, τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας-Πυροσβεστικού Σώματος Μακεδονίας- Θράκης, τον Αντιπρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης της  Διεθνούς Ένωσης  Αστυνομικών, τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Β. Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών και τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.