30.10.19

Η Τουρκία να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ» Δημοσκόπηση – κόλαφος στην Γερμανία


Μόλις το 18% των πολιτών επιθυμεί να παραμείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ!
Η δημοσκόπηση γίνεται ακόμα πιο συντριπτική εάν συνυπολογίσουμε τα εκατομμύρια τούρκων που ζουν στην Γερμανία, που οπωσδήποτε συμπεριελήφθησαν στο δείγμα.
Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει περίτρανα ότι ακόμη και οι διαχρονικοί σύμμαχοι των τούρκων, γερμανοί,γυρνούν την πλάτη στην Τουρκία.

Η στάση της γερμανικής κοινής γνώμης απέναντι στην Τουρκία βρίσκεται ίσως στο πιο αρνητικό επίπεδο όλων των εποχών, με την πλειονότητα των Γερμανών να δηλώνει πλέον ότι επιθυμεί την αποπομπή της γείτονος από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, στον απόηχο της τουρκικής εισβολής στη Συρία.
Η αρχική επίσημη γερμανική καταδίκη της εισβολής και του διωγμού του κουρδικού στοιχείου από την περιοχή ακολουθήθηκε και από επιχειρηματικά συμφέροντα, με τη μεγάλη επένδυση της Volkswagen για κατασκευή εργοστασίου κοντά στη Σμύρνη να βρίσκεται πλέον στον «αέρα», ως αντίποινα για την τουρκική επιθετικότητα.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύει η Deutsche Welle, σχεδόν το 60% των Γερμανών πολιτών (58%) επιθυμεί την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ενώ η μεγάλη πλειονότητα επίσης υποστηρίζει τις οικονομικές κυρώσεις αλλά και τις απαγορεύσεις εξαγωγών όπλων προς αυτήν τη χώρα.
Η έρευνα της υπηρεσίας YouGov, που ανατέθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, περιλάμβανε συνεντεύξεις 2.000 Γερμανών, που ελήφθησαν το διάστημα από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου. Μόνο το 18% των ερωτηθέντων ήταν αρνητικό στην ιδέα της αποπομπής της Τουρκίας.
Παράλληλα, το 69% υποστηρίζει σθεναρά την ολική διακοπή εξαγωγής όπλων στην Τουρκία.
Μέχρι σήμερα υπάρχει περιορισμός στις συγκεκριμένες εξαγωγές, αλλά όχι ολική απαγόρευση, αν και πρόκειται για μέτρο το οποίο είχε προαναγγείλει η Άνγκελα Μέρκελ.
Πάντως, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει αποπομπή κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ κι αν αυτό συμβεί ποτέ, θα πρόκειται για μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία.
Ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πρόσφατα ότι ενδεχόμενη αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ «θα οδηγούσε σε σοβαρούς κινδύνους στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε.».
https://olympia.gr