17.10.19

Μήνυμα ΥΠΑΜ Ν.Παναγιωτόπουλου: «Τα ελληνικά μαχητικά τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις» (βίντεο)

Μήνυμα ΥΠΑΜ Ν.Παναγιωτόπουλου: «Τα ελληνικά μαχητικά τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις» (βίντεο)
Μία κίνηση που οπωσδήποτε είχε θετικό πρόσημο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.

«Τα ελληνικά F-16 πέταξαν σήμερα πάνω από την Κύπρο, συμμετέχοντας ουσιαστικά στη διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ‘Ατσάλινο Βέλος’, μαζί με τα κυπριακά στρατεύματα. Όπως είχα πει, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις», είπε
Παράλληλα, πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας σχολιάζουν ότι η σημερινή κάθοδος των ελληνικών F-16 εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης ελέγχου και διοίκησης των διακλαδικών επιχειρήσεων για καλύτερη ανταπόκριση σε επιχειρησιακές αποστολές, καθώς και αύξηση της ικανότητας των διακλαδικών επιχειρήσεων από ξηράς και αέρος.
Τα ελληνικά F-16 πέταξαν σήμερα πάνω από την Κύπρο συμμετέχοντας ουσιαστικά στη διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Ατσάλινο Βέλος», μαζί με τα κυπριακά στρατεύματα.
Όπως είχα πει, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις.
27 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Κατά της πτήσης το ΑΚΕΛ!!!
Εντύπωση πάντως προκαλεί που το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε εναντίον των πτήσεων. Το κυπριακό κομμουνιστικό κόμμα μάλλον θεωρεί σωστό να στέλνει Τουρκοκύπριο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων στις Βρυξέλλες, αλλά αρνητικό να υπερασπίζονται ελληνικά F-16 τον εναέριο χώρο της Κύπρου.
( Θα έλεγα για κάποια  ζωάκια που "έχουν την ίδια μούρη" αλλά δεν θέλω να τα προσβάλω...  Juan )
Ο Γ.Γ του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης, χαιρέτισε την παρουσία των ελληνικών μαχητικών F-16 στους κυπριακούς αιθέρες, με τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου να αντιδρά.
Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε: «Επιτρέψτε μου να χαιρετίσω την παρουσία και τη συμμετοχή της ελληνικής αεροπορίας με αεροσκάφη και αλεξιπτωτιστές σε σημερινή άσκηση της Εθνικής Φρουράς…».
Ο κυρία Μαύρου διέκοψε τον Γ.Γ του ΔΗΚΟ, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τη σχετική τοποθέτηση λέγοντας: «Κύριε Αντωνιάδη… Είπαμε να μην ανοίξουμε άλλα θέματα αλλά αφήστε τον κόσμο  να σκεφτεί σοβαρά ποια είναι η κατάσταση και να μην του καλλιεργούμε ανεδαφικές προσδοκίες. Τώρα τι; Τα αεροσκάφη και οι αλεξιπτωτιστές θα διώξουν το Γιαβούζ;»
Ο Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Κυπριακού του ΔΗΣΥ, κ. Χαράλαμπος Σταυρίδης, στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτός ο παραλληλισμός, λέγοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, έχει στρατιωτική συνεργασία με πάρα πολλές χώρες. Και πρόσθεσε: «αν είναι δυνατόν με την Ελλάδα, να μην υπάρχει συνεργασία… »
Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την απορία και την έκπληξή του για την αντίδραση από πλευράς ΑΚΕΛ.
pronews