6.10.19

Παραδίδουν τη χώρα αμαχητί: Επιπλέον περικοπές 50 εκατ. ευρώ στην Άμυνα- Ούτε σφαίρες δεν θα έχουμε

Σύμφωνα με παραπολιτικό κυριακάτικης εφημερίδας , επιπλέον περικοπές 50 εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Το αίτημα νέων περικοπών στον λειτουργικό προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων , δείχνει ότι κάποιοι είναι ακόμη και μετά από τη δεκαετή κρίση εκτός τόπου και χρόνου. Με την τωρινή κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων, επιπλέον περικοπές θα μειώσουν εντελώς το αξιόμαχο.

Την στιγμή που η Τουρκία εξοπλίζεται και κλιμακώνει συνεχώς σε Αιγαίο και Κύπρο, εμείς δεν θα έχουμε ούτε...σφαίρες.
Εκτός αν ξέρουν κάτι παραπάνω που εμείς αγνοούμε...
Δεν έχουν ενημερωθεί για τις επιπτώσεις των αλόγιστων περικοπών; Δεν γνωρίζουν ποσοστά διαθεσιμοτήτων κι άλλων στατιστικών στοιχείων που αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που οι ίδιοι επέβαλλαν στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Δεν τους έχουν πει για τις τεράστιες ανάγκες σε προμήθεια ανταλλακτικών και συντήρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων; Δεν έχουν ακούσει κανέναν από τους πολλούς ανώτατους στρατιωτικούς που λένε ότι πλέον πρέπει να αρχίσει συζήτηση για την σταδιακή και λογική αύξηση των αμυντικών δαπανών;
Κάνει εντύπωση που ο συγκεκριμένος υφυπουργός, ο κ. Σκυλακάκης φέρεται να έχει θέσει ζήτημα κι άλλων περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί έχει εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες που η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να προμηθευτούμε για το Πολεμικό Ναυτικό.
pronews