9.10.19

«Φάπα» 2 δισ. ευρώ στα τουρκικά ναυπηγεία από ακύρωση παραγγελίας της Ινδίας λόγω πώλησης κορβετών Ada στο Πακιστάν

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι ακύρωσε την παραγγελία η Ινδία, αλλά ότι η Τουρκία κατασκευάζει και εξάγει κορβέτες κ.λ.π. τη στιγμή που εμείς εμποδίζουμε - με διάφορες αιτίες - τα ναυπηγία μας να κάνουν το ίδιο!
Juan
Κτύπημα αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων δέχτηκε η τουρκική αμυντική βιομηχανία από την Ινδία καθώς η Άγκυρα θεώρησε απολύτως «φυσιολογικό» να κατασκευάζει κορβέτες κλάσης Αda και για τον μεγαλύτερο εχθρό των Ινδών, το Πακιστάν.

Επειδή η Ινδία είναι μια μεγάλη γεωπολιτική δύναμη και δεν ανέχεται τέτοια «διπλά παιχνίδια» ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στα τουρκικά ναυπηγεία Anadolu, λόγω των σχέσεων που έχουν αναπτύξει με το Πακιστάν.
Οι κυρώσεις αφορούν στην απαγόρευση συμμετοχής των συγκεκριμένων ναυπηγείων σε αμυντικά προγράμματα της Ινδίας.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η ναυπήγηση της πρώτης από τις τέσσερις (4) κορβέτες τύπου MilGem που πρόκειται να προμηθευτεί το Πακιστάν.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε ακύρωση το πρόγραμμα, του ινδικού Ναυτικού,  για τη ναυπήγηση πέντε (5) πλοίων γενικής υποστήριξης, κόστους $ 2 δισεκατομμυρίων, το οποίο κέρδισαν τα ναυπηγεία Anadolu.
pronews