26.9.19

UPD_ Ισχύει ή δεν ισχύει ο Νόμος; Εφαρμογή του κατά βούλησιν; Μήπως πρέπει να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας;

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ...  

Το "ΜΙΝΙ -ΜΑΡΚΕΤ" μετά από "επίσκεψη" ομοεθνών τους! Οι ξυλοδαρμοί
 μεταξύ συμμοριών και οι ζημιες σε καθημερινή βάση!


Με ποιες άδειες έχουν τεθεί σε λειτουργία καταστήματα στη περιοχή ΝΣΣ της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα επί της οδού Μοναστηρίου από τους αριθμούς 77 έως 89;
  Ειδικά το κατ ευφημισμόν "MINI MARKET"  ή 'PAK(istan)-MARKET στον αριθμό 89 έχει κατακρεουργήσει κυριολεκτικά όλη τη σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα τα άρθρα 12, 14, 15παρ.7,     36 παρ.5   ,    37παρ2   της ΑΙΒ/8577/83 Υγειονομικής Διατάξεως (σε συνδυασμό με τον ΑΝ2520/40  ως ετροποποιήθηκε με το Ν.290/43 , καθώς εντός του "μαρκετ" λειτουργεί υπνωτήριο, μαγειρείο, εστιατόριο, καφενείο και ό,τι φανταστεί κανείς!

  Υπάρχουν βιβλιάρια Υγειον. επιθεωρήσεως καταστημάτων και πόσες υγειον. επιθεωρήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα;
  Οι ασχολούμενοι είναι εφοδιασμένοι με βιβλιάρια υγείας;
Το 51% τω ιδιοκτητών της πολυκατοικίας , έχει συμφωνήσει για τη χορήγηση  αδείας λειτουργίας;
  Η Δ/νση Υγιεινής μαζί με τις συναρμόδιες Αρχές οφείλουν να ενεργήσουν σχολαστικούς ελέγχους στα διάφορα Πακιστανικά καταστήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και υποβαθμίζουν συνεχώς τη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης που είναι ο Ν. Σ.Σ και σε λίγο η αφετηρία του Μετρό.
 Όπως θα δείτε στις φωτό, η παρουσία και η "δραστηριότητα" των ανωτέρω είναι...εμφανής. 
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τη λειτουργία καταστήματος ...ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ, με τοποθετημένες εξωτερικά πινακίδες!!!


Η εξαγωγή συναλλάγματος  διαφημίζεται  και με ταμπέλες!!! (Μήν είδατε  ΣΔΟΕ πουθενά;)

Σχετικά αναφέρει η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" σε άρθρο της:


Τα συγκεκριμένα καταστήματα -παραρτήματα διεθνών εταιρειών- εξυπηρετούν κυρίως αλλοδαπούς που εργάζονται στην Ελλάδα και στέλνουν εμβάσματα στις οικογένειές τους. Ωστόσο, η ευκολία διακίνησης χρήματος την οποία προσφέρουν και οι πλημμελείς έλεγχοι που ασκούνται ευνοούν τη μεταφορά χρημάτων που δεν έχουν δηλωθεί ή προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες. Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε αρκετές από τις υποθέσεις που έχει χειριστεί η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος συγκεκριμένα παραρτήματα εταιρειών έχουν εμφανιστεί ως «εργαλεία» κακοποιών σε διεθνείς απάτες, όπως οι γνωστές «νιγηριανές απάτες».
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα γίνεται εξαγωγή συναλλάγματος το οποίο δεν δηλώνεται πουθενά. Δεν είναι γνωστό ούτε τι ποσά διακινούνται ούτε ποιος τα διακινεί, αλλά ούτε και από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα», σχολιάζει στέλεχος του ΣΔΟΕ, αναφέροντας ότι παρά την υποστελέχωση της υπηρεσίας και τις πολλές εκκρεμείς υποθέσεις, αναμένεται να ξεκινήσει σειρά ελέγχων για να διαπιστωθεί κατά πόσο στέκουν οι καταγγελίες.

( όλο το άρθρο εδω )





Μπουλούκια Πακιστανών στο δρόμο, μέχρι 100 ατόμων προκαλούν φόβο στους διερχομένους και στους κατοίκους της περιοχής! Οι βρωμιές,τα σκουπίδια, αποφάγια και οι ακαθαρσίες που αφήνουν μέρα και νύχτα στη περιοχή δημιουργούν εστίες μολύνσεως.
  Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στη περιοχή έχει γίνει τελευταία αισθητή, ειδικά μετά τις συγκρούσεις συμμοριών αλλοδαπών.
Όμως ο "Γόρδιος δεσμός" είναι να απαγορευθεί η λειτουργία του "ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ" το οποίο -όπως έχουμε ξαναγράψει, αποτελεί κέντρο διερχομένων  και από το οποίο σαφώς προωθούνται οι παράνομοι αλλοδαποί σε διάφορα σημεία της χώρας.(Σιτίζονται, κοιμούνται μέχρι να προωθηθούν και στη θέση τους έρχονται άλλοι και άλλοι και άλλοι...)






Αβραάμ Αλεξανδρής