15.9.19

"Αντιαεροπορικό" γεράκι κατέρριψε drone στο ΨυχικόΡεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Την βάπτιση της δεύτερης εγγονής τους, κόρη του γιου τους Παναγιώτη και της Έλλης Παπαδιαμάντη εόρταζαν χθες ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και η Γιάννα Αγγελοπούλου με εκδήλωση στην πολυτελή οικία τους, στο Παλαιό Ψυχικό, όταν παραλίγο να συμβεί ένα... απρόοπτο, για το οποίο όμως ήταν προετοιμασμένοι!
Περίπου στις 23:30 το βράδυ, ένα drone με κάμερα εμφανίστηκε από την πλευρά του λόφου Βεϊκου, από την πίσω πλευρά του σπιτιού δηλαδή, με προφανή σκόπο να φωτογραφίσει την εκδήλωση και τους πολλούς VIP συμμετέχοντες.
Η οικογένεια Αγγελοπούλου όμως είχε προσλάβει τον πλέον ειδικό επί του θέματος της προστασίας χώρων από... κακόβουλα drone, τον ειδικό εκπαιδευτή γερακιών και αστυνομικό Σταύρο Αθανασίου, ο οποίος παραφύλαγε από νωρίς με το αρπακτικό στην ταράτσα του σπιτιού. 

«Μαζί με τον συνεργάτη μου εντοπίσαμε ευτυχώς αμέσως το drone τη στιγμή που κατευθυνόταν προς τα εμάς, και ελευθερώσαμε τη Ζήνα (σ.σ. το ειδικά εκπαιδευμένο γεράκι). Στα 50 μέτρα πριν καταφθάσει το drone στο σπίτι, η Ζήνα το είχε καταρρίψει», εξηγεί στο zougla.gr ο Σταύρος Αθανασίου. 
«Ψάξαμε στα σκοτάδια μήπως βρούμε τον χειριστή του, όμως αυτός είχε γίνει άφαντος», συμπληρώνει.
Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί οι οποίοι παρέλαβαν το drone και πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του...
Δείτε την παλαιότερη συνέντευξη του Σταύρου Αθανασίου στο zougla.gr και την επίδειξη με τα αρπακτικά πουλιά:
Την αρχαιοελληνική τέχνη της ιερακοτροφίας επαναφέρει ο αστυνομικός και εκπαιδευτής αρπακτικών πτηνών Σταύρος Αθανασίου, και μάλιστα επιδεικνύει τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα στο ελληνικό κοινό!

Πλήθος κόσμου παρευρίσκεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου, προκειμένου να γνωρίσει τα αρπακτικά που έχει «εξημερώσει» και εκπαιδεύσει κατάλληλα ο Σταύρος Αθανασίου..
Ο Σταύρος Αθανασίου είναι ένας από τους ελάχιστους «γερακάρηδες» στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πουλιά και για σοβαρούς αστυνομικούς σκοπούς, απέναντι στις νέες απειλές που αναδύονται εξαιτίας της τεχνολογίας. Ο λόγος, για τον κίνδυνο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) τα οποία σε λάθος χέρια, μπορούν να προκαλέσουν πολύ δυσάρεστες εγκληματικές ενέργειες. Τα ειδικά εκπαιδευμένα γεράκια του μπορούν να τα αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά εξαλείφοντας την απειλή. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τα ανεπιθύμητα drones των... παραπάρατσι!

Δείτε τον Σταύρο Αθανασίου με τα αντι-drone γεράκια του εν δράσει:
zougla.gr