11.9.19

Αυστραλία: Οι Σκοπιανοί καίνε σημαίες Ελλάδας και Βουλγαρίας, μαντέψτε ποιος αντέδρασε…


Την παρέμβαση των Αρχών της Αυστραλίας, ζήτησε η Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Καμπέρα, για το κάψιμο της βουλγαρικής σημαίας σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν Σκοπιανοί εθνικιστές την περασμένη Κυριακή, στη Μελβούρνη.
Ο Βούλγαρος πρέσβης Πέταρ Νικολάεφ, κατόπιν εντολής της υπουργού Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, κάλεσε τις αυστραλιανές αρχές να κινηθούν νομικά εναντίον όλων όσων συμμετείχαν στο κάψιμο της βουλγαρικής σημαίας στη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από το σκοπιανό προξενείο στη Μελβούρνη.

Ομάδα 50 Σκοπιανών εθνικιστών διαμαρτυρήθηκαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό, κρατώντας στα χέρια τους ψευδεπίγραφες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ζάεφ, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, καίγοντας σημαίες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, καθώς και ομοιώματα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σέκερινσκα.
Φορώντας μάλιστα, κουκούλες στα πρόσωπα, οι δράστες φωτογραφήθηκαν και ανήρτησαν το υλικό στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Η Κυβέρνηση Ζάεφ με ανακοίνωση καταδίκασε το συμβάν στην Μελβούρνη, από τους εθνικιστές της σκοπιανής διασποράς στην Αυστραλία. Σε αντίθεση με την Βουλγαρία, καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
defence-point