22.9.19

Στον "χορό" των μετασεισμών η Αλβανία


Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που ταρακούνησαν την Αλβανία το Σάββατο και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση κτηρίων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 105 ατόμων.

Ειδικότερα, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή ενώ λίγες ώρες αργότερα (στις 3.28 ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε νέος μετασεισμός 4,4 R.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 60 χλμ.
Στις 3.49 (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός 3,4 R με επίκεντρο 36 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων.
Νέος μετασεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη χώρα στις 5.20 τα ξημερώματα της Κυριακής. Το επίκεντρο του βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της του Δυρραχίου.
Νωρίτερα, η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου ανέφερε ότι 68 άνθρωποι περιθάλπηκαν για μικροτραυματισμούς στα Τίρανα και στο Δυρράχιο. Οι περισσότεροι τραυματίστηκαν καθώς έτρεχαν πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.
«Λιγότερος αριθμός ανθρώπων πηγαίνει στα νοσοκομεία, έπειτα από τον αρχικό πανικό», δήλωσε η Μαναστιρλίου στους δημοσιογράφους.
Στην περιοχή των Τιράνων, 48 σπίτια και τρεις πολυκατοικίες υπέστησαν ρωγμές, ενώ στην περιοχή του Δυρραχίου 42 σπίτια και τέσσερις πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Όλτα Τσάκα σε μια συνέντευξη Τύπου. Είκοσι κτίρια υπέστησαν ζημιές σε άλλες περιοχές.
«Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρχε απώλεια ανθρώπινης ζωής» πρόσθεσε.
zougla.gr