5.8.19

«Καυτά» τα ονόματα που ακούγονται για τον διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου - Δείτε ποια είναι

Καλά από όλη την Ελλάδα καταλήγουμε στους αναφερόμενους στο δημοσίευμα; Δεν υπάρχουν άλλοι; Πρέπει  ντε και καλά να είναι "μία από τα ίδια"; Τόσοι  Έλληνες, σοβαροί, μορφωμενοι ακομμάτιστοι  με περγαμηνές και εμείς θα επιλέξουμε από τή "λίστα" επιτυχημένων (μερικώς) η αποτυχημένων; \Αυτοί σαφέστατα δεν εκφράζουν τη θέληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος αγνοείται για άλλη μια φορά, γιατί αυτή η ιστορία με πρόσωπα "επιλεγμένα" για διαφόρους κομματικούς ή άλλους λόγους είναι επιεικώς απαράδεκτη . Έπρεπε ήδη να είχε τροποποιηθεί το Σύνταγμα της Χώρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό και όχι από τα κόμματα... (με τη σύμφωνη γνώμη ξένων δυνάμεων)!
Juan

Η ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο του 2020, διευρύνεται καθημερινά.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί στη ΝΔ θα ήθελαν να δουν έναν δεξιό πρόεδρο, οι πιθανότητες αυτός να ανήκει στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι πολύ περισσότερες.
Συν τοις άλλοι επειδή οι μέχρι σήμερα Πρόεδροι της Δημοκρατίας ήταν άνδρες αναζητείται και η κατάλληλη θηλυκή υποψηφιότητα.
Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό της πρώην βουλευτού και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου, ανοίγοντας έτσι την συζήτηση να γίνει ανώτατος άρχων της χώρας για πρώτη φορά μια γυναίκα.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να εξετάζει την υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου, αν και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον το «βεληνεκές» της συγκεκριμένης πολιτικού μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του θεσμού.
Όμως υπήρξαν στο παρελθόν ΠτΔ που δεν ήταν ιδιαίτερα «λαμπεροί»
Από την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία σχετικό ενδιαφέρον έχει δείξει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά η επιλογή αυτή δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι συμβάλλει στην απαραίτητη συναίνεση που θέλει να επιδιώξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εθιμοτυπικά συμβαίνει στα χρόνια της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας.
Ο ΠτΔ πρέπει να έχει την στήριξη των δύο βασικών πολιτικών πόλων: Της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.
Ως απάντηση στο παραπάνω επιχείρημα αντιτείνεται ο Αντ. Σαμαράς συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να κυβερνήσει, κάτι που σημαίνει πως το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί με πολλούς βουλευτές του καλές σχέσεις.
Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά δεν θέλει υποψήφιο από την κεντροδεξιά παράταξη. Από τον περασμένο Μάρτιο, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει πως ο νέος Πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, για να σηματοδοτηθεί η ευρύτερη συναίνεση για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Εξάλλου δεν πέρασε απαρατήρητη και η δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος έβαλε στο τραπέζι το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αφού επανέλαβε ότι ο διάδοχος του Πρ. Παυλόπουλου πρέπει να προέρχεται από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, τόνισε ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένα από τα πρόσωπα που θα τιμήσουν τον τίτλο του Προέδρου της ∆ημοκρατίας και προσωπικά θα δώσω τη μάχη να υποστηριχθεί και να γίνει Πρόεδρος».
Ισχυρό, πάντως, παραμένει και το ενδεχόμενο ο Προκόπης Παυλόπουλος να ανανεώσει τη θητεία του.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πρόσφατα ότι ασκεί άψογα τα καθήκοντά του, ενώ και ο Αλ. Τσίπρας έχει εκφραστεί πολύ θετικά για τον Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, αν και κάποιοι στην Κουμουνδούρου δεν είδαν με καλό μάτι την απόφασή του να μην υπογράψει τα Προεδρικά ∆ιατάγματα για τη νέα ηγεσία της ∆ικαιοσύνης.
pronews