19.8.19

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος


«Μπήκα πλέον στα 82 και πρέπει να κοιτάξω λίγο τον εαυτό μου και να αφήσω τις πολλές ευθύνες. Έκανα ότι μπορούσα»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ Αμβρόσιος, την οποία θα καταθέσει επισήμως αύριο στην Ιερά Σύνοδο, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του.

Σήμερα ο Ιεράρχης τέλεσε την αποχαιρετιστήρια λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων και σε σύντομη ομιλία του αποχαιρέτησε το ποίμνιό του, ενημερώνοντας και επίσημα για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Μητρόπολη μετά από 41 χρόνια. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, κατά κόσμο Αθανάσιος Λενής, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα.
Εξελέγη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις 12 Οκτωβρίου του 1978, στις 19 Νοεμβρίου ενθρονίστηκε στο Αίγιο, και μία εβδομάδα μετά, στις 25 Νοεμβρίου στα Καλάβρυτα.
Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Σήμερα είναι η τελευταία λειτουργία ως Μητροπολίτης σας στο χώρο αυτό. Είναι αποχαιρετιστήριος λειτουργία διότι χθες υπέγραψα και αύριο καταθέτω στη Σύνοδο την παραίτησή μου. Έχω 41 χρόνια κοντά σας. Έχω την συνείδησή μου ότι έχω κάνει κάποια καλά και έχω κάνει πολλά σφάλματα. Ζητάω από το Θεό και από εσάς συγνώμη. Παρακαλώ να προσεύχεστε να μου δώσει ο Θεός από εδώ και πέρα αυτό που λέμε «Χριστιανά τα τέλη της ζωής μου, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά. Σας είμαι ευγνώμον για την αγάπη σας. Αλλά μπήκα πλέον στα 82 και πρέπει να κοιτάξω λίγο τον εαυτό μου και να αφήσω τις πολλές ευθύνες. Έκανα ότι μπορούσα».
Δείτε το βίντεο του Καλάβρυτα news