11.8.19

Ο Χ.Ακάρ ενημερώθηκε για την «αποστολή» του «Γιαβούζ» από τον χάρτη που «εξαφανίζει» ελληνική & κυπριακή ΑΟΖ

Σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσλί Ακάρ επισκέφθηκε με ελικόπτερο την τουρκική φρεγάτα TCG GEMLİK F-492 η οποία συνοδεύει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ, το οποίο πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην περιοχή της Καρπασίας.

Το γιατί δεν ασχολείται κανείς σε Αθήνα-Λευκωσία με την Καρπασία λες και δεν είναι κυπριακό έδαφος και ανήκει σε άλλο κράτος είναι ένα ζήτημα.
Αυτό όμως που πρέπει να ανησυχεί τα Επιτελεία σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ότι στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης  της φρεγάτας ο Χουλυοσί Ακάρ έβλεπε ένα χάρτη ο οποίος παρουσίαζε την αυθαίρετη «επαυξημένη» τουρκική «ΑΟΖ» όπως την φαντάζονται στην Άγκυρα την οποία όμως είναι αποφασισμένοι να την κάνουν πράξη και στην Αθήνα πρέπει να το καταλάβουν αυτό.
Αυτό σημαίνει όμως ότι το τουρκικό ΥΠΑΜ πλέον καταστρώνει τις αποστολές του με αυτόν τον χάρτη.
Είναι ο γνωστός χάρτης που «διευρύνει» την τουρκική ΑΟΖ μέχρι την Κρήτη και εξαφανίζει ολοκληρωτικά την κυπριακή ΑΟΖ με το επιχείρημα ότι η Κύπρος είναι νησί!
Μόνο οι Τούρκοι βέβαια μπορούν να σκεφτούν κάτι τέτοιο το οποίο επί της ουσίας μηδενίζει την ΑΟΖ αχανών κρατών όπως της Αυστραλίας και της Ινδονησίας.
Τις αναφέρουμε για να γίνει κατανοητό το τι ζητούν να ισχύσει οι Τούρκοι...
Ο Νίκος Τριάντης, αναφέρει:
«Ένας ενδιαφέρον χάρτης
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας κ. Ακάρ επισκέφθηκε με ελικόπτερο στην τουρκική φρεγάτα TCG GEMLİK F-492 η οποία συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Γιαβούζ, το οποίο κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Στο γραφείο συνεδριάσεων της φρεγάτας υπήρχε μπροστά στον Ακάρ ένας χάρτης στον οποίο κάποιος αξιωματικός κάτι του δείχνει.
Ο χάρτης παρά το γεγονός ότι υπερφωτίστηκε ώστε να μη διακρίνει κάποιος κάτι μετά από επεξεργασία προέκυψε ο χάρτης που φαίνεται στην πρώτη εικόνα.
Πρόκειται για χάρτη που απεικονίζει την παράνομη "XXL" ΑΟΖ σύμφωνα με την Τουρκική άποψη. Είναι χαρακτηριστική η χάραξη στην Κρήτη, Ρόδο και Καστελόριζο αλλά και γύρω από την Κύπρο. Ο αξιωματικός του δείχνει μία περιοχή κάπου στην Πάφο.
Φαίνεται πώς και οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί λειτουργούν με βάση αυτή την χάραξη ΑΟΖ. ΝΤ»


 PRONEWS