9.8.19

Αλλάζουν όλα στις συγκοινωνίες: Πιστωτικές κάρτες αντί ηλεκτρονικών εισιτηρίων και έλεγχοι με συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Σειρά ενεργειών προκειμένου να βελτιωθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, συζήτησαν ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.
Αποφασίστηκε άμεσα να επαναλειτουργήσουν και να ενισχυθούν με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια εισιτηρίων σε πολυσύχναστους σταθμούς όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.
Επίσης, το υπουργείο ζήτησε από τον ΟΑΣΑ τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Μεταφορών έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Σε ό,τι αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν.
Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.
pronews