30.8.19

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί η κυβέρνηση - Καρέ-καρέ η απόβαση 550 αλλοδαπών στην Λέσβο (βίντεο, φωτό)

Γιατί δεν κλείνουμε τα σύνορα και να εμποδίζουμε τις βάρκες να μπουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα; Θα μας κάνει "ντά " η ΕΕ; Κάποια στιγμή θα μας κουβαληθούν μερικές εκατοντάδες τούρκοι κομάντος παριστάνοντας τους "πρόσφυγες" και τότε να δούμε τι θα κάνουμε!
Juan

Eκτακτο ΚΥΣΕΑ ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί μετά τις εικόνες-σοκ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν την κανονική "πρόβα πολέμου" με εκτέλεση απόβασης τύπου SAΤ-SAS στην Λέσβο που πραγματοποίησαν χτες μέσα σε 30 λεπτά 547 αλλοδαποί που επέβαιναν σε 14 λέμβους.
Οι αλλοδαποί ξεκίνησαν με 14 λέμβους από την μικρασιατική τουρκική ακτή του Μπεχράμ Καλέ και έφτασαν ανενόχλητοι στη περιοχή Συκαμιά Λέσβου.
Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.
Και μόνο αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με τους καταυλισμούς στα νησιά να μην αντέχουν τους αλλοδαπούς που καταφτάνουν και πάλι κατά εκατοντάδες, σε καθημερινή βάση. 
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 αλλοδαπούς προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στην Νέα Καβάλα.
Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 αλλοδαπούς. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!
Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν δίστασε να προειδοποιήσει σήμερα, Παρασκευή, για νέο προσφυγικό κύμα.
«Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι. Επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας. Πρέπει να λάβουμε μέτρα!», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Εκτός ελέγχου οι αφίξεις στα νησιά
Μέρες της προσφυγικής κρίσης του  2015 ζουν τα ελληνικά νησιά τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις αθρόες αφίξεις αλλοδαπών στα παράλια τους, με την κατάσταση στην Λέσβο να είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτική.
Συνολικά στην ακτή αποβιβάσθηκαν 547 άτομα, 177 άνδρες, 124 γυναίκες και 246 παιδιά. Από αυτούς, οι 193 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και οι υπόλοιποι παρέμειναν στον καταυλισμό της Ύπατης Αρμοστείας στη Συκαμιά, το λεγόμενο «stage 2» με προοπτική να μεταφερθούν στη Μόρια σήμερα, προκειμένου να καταγραφούν.
Δείτε φωτό και βίντεο

pronews