7.8.19

Τριήμερο «κόλασης» στην χώρα - Ποιες περιοχές θα φτάσουν 40αρια - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Η ΕΜΥ, σε έκτακτο δελτίου καιρού αναφέρει ότι από αύριο Πέμπτη προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στη χώρα και την Παρασκευή αναμένεται να εξελιχθεί σε καύσωνα με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επιστρέψουν σε όλη τη χώρα με τον καύσωνα να φέρνει ένα τριήμερο «φωτιά» που θα στείλει όλο και περισσότερο κόσμο στις παραλίες.

Από το νέο «θερμό» κύμα που κατά τόπους αναμένεται να κάνει το θερμόμετρο να ξεπεράσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου θα... γλιτώσουν μόνο όσοι βρεθούν στα νησιά του Αιγαίου.
Προ των πυλών νέο κύμα καύσωνα -Οι θερμοκρασίες ανά περιοχή
Η αίσθηση καύσωνα θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 9 Αυγούστου και όπως γίνεται αντιληπτό και από τους παρακάτω χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εκείνοι που θα «υποφέρουν» περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι οι κάτοικοι της κεντρικής Ελλάδας.
Την Πέμπτη (08/08) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Την Παρασκευή (09/08) ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός. Θα έχει συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα με λίγες βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3-4 και από το βράδυ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.
Δείτε τον χάρτη θερμοκρασιών της ΕΜΥ
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Καύσωνας και το Σάββατο
Το Σάββατο (10/08) ο καιρός θα είναι επίσης ζεστός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

pronews