7.8.19

Ικαρία: Τα σενάρια για το θάνατο της 35χρονης - Πώς ανακάλυψαν το πτώμα μέσα στην χαράδρα

Το απόγευμα της Τετάρτης γράφηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης 35χρονης . Ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της βρέθηκε νεκρή η άτυχη αστροφυσικός.
Εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από όπου είχε καταλύσει με τον σύντροφό της. Ο ίδιος, συγκλονισμένος, την αναγνώρισε από τα αθλητικά ρούχα που φορούσε η 35χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός, τα οποία που έδειξαν οι αστυνομικοί.

Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα αποκολλήθηκαν κατά την πτώση της στη χαράδρα. Τη σορό της 35χρονης εντόπισε ένας εθελοντής πυροσβέστης.
Η αστυνομία είχε στρέψει τις έρευνές της στη συγκεκριμένη περιοχή και τη χαράδρα, αναλύοντας στοιχεία από το σήμα που εξέπεμψε το κινητό τηλέφωνο της Αγγλίδας αστροφυσικού.
Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία geotagging είχαν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρισκόταν το τηλέφωνο της Κρίστοφερ και έπειτα από λίγο εντοπίστηκε η σορός της.
Τα πιο πιθανά σενάρια σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Από τις πρώτες ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί στην Ικαρία, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ επήλθε από δυστύχημα, έπειτα από την πτώση της στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Πιθανολογείται ότι η άτυχη αστροφυσικός είχε πάει στο σημείο για να κάνει αυτοσχέδια αναρρίχηση, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Όσο προχωρά η αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 35χρονη Αγγλίδα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι τα βράχια στο σημείο είναι πολύ απότομα και δεν ενδείκνυται για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση. Πάντως, είναι πιθανόν να κληθούν και άτομα με γνώσεις στην αναρρίχηση, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία.
Πριν από τον εντοπισμό της σορού της 35χρονης, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο φαινόταν να έχει κλείσει το βράδυ της Δευτέρας και ότι άνοιξε το πρωί της Τρίτης. Το τηλέφωνο βρέθηκε πάνω στην Νάταλι Κρίστοφερ, όταν εντοπίστηκε νεκρή στη χαράδρα. Το παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.
Ο θάνατος της άτυχης 35χρονης στην Ικαρία φαίνεται πως ήταν ακαριαίος. Στο μεταξύ, έχει προκύψει κώλυμα, καθώς δεν υπάρχει ιατροδικαστής σε κοντινό νησί και θα πρέπει να ταξιδέψει από τη Σύρο.
Προς το παρόν, οι αρχές δεν μετακινούν τη σορό της Νάταλι Κρίστοφερ και ο χώρος είναι αποκλεισμένος. Πιθανόν, το σημείο θα φωτογραφηθεί, θα βιντεοσκοπηθεί- πιθανόν με drone- προκειμένου να καταγραφούν όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία, ανάμεσά τους και τα σημεία αποκόλλησης των βράχων που καταπλάκωσαν την Αγγλίδα αστροφυσικό μετά την πτώση της.
Το πρωί της Πέμπτης θα φτάσει στην Ικαρία ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος. Ηνεκροψία και νεκροτομή θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός της 34χρονης μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.
Η μαρτυρία διασώστη που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της

Συγκλονιστικοί αποχαιρετισμοί από φίλους της στα social media
Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. 
Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας. Η Νάταλι Κρίστοφερ βρισκόταν στο νησί της Ικαρίας για διακοπές μαζί με τον Κύπριο σύντροφό της. Ηταν εκείνος που δήλωσε την εξαφάνισή της στις αρχές της εβδομάδες, με τις έρευνες να καταλήγουν στην χαράδρα.
Από τις πρώτες ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί στην Ικαρία, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ επήλθε από δυστύχημα, έπειτα από την πτώση της στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Πιθανολογείται ότι η άτυχη αστροφυσικός είχε πάει στο σημείο για να κάνει αυτοσχέδια αναρρίχηση, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Οσο προχωρά η αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Αγγλίδα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.
Πριν από τον εντοπισμό της σορού της 34χρονης, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο φαινόταν να έχει κλείσει το βράδυ της Δευτέρας και ότι άνοιξε το πρωί της Τρίτης. Το παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.
pronews