29.7.19

Αυτή είναι η νέα απειλή: Τουρκικά UAV TB.2 κατέστρεψαν μεταφορικά Il-76 στη Λιβύη με βλήματα L-UMTAS


Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες της επιδρομής τουρκικών UAV στη Λιβύη σε στόχους του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.
Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε από δύο τουρκικά UAV TB.2 Bayraktar τα οποία έπληξαν στόχους στην αεροπορική βάση Al-Jufra που ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από την επίθεση των TB.2 καταστράφηκαν δύο μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 στο έδαφος ιδιωτικής εταιρείας που πραγματοποιεί μεταφορές εφοδίων για τις δυνάμεις του LNA, ενώ σκοτώθηκε και ο πιλότος του ενός μεταφορικού αεροσκάφους.
Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά οπλισμένα UAV πραγματοποιούν πολεμική επιχείρηση μακριά από την Τουρκία προσβάλλοντας στόχους με επιτυχία.
Τα TB.2 χρησιμοποίησαν βλήματα MAM-L  τα οποία κατευθύνονται στο στόχο τους με ακτινοβολία laser και προέρχονται από την έκδοση των αντιαρματικών L-UMTAS.
Τα UAV ελέγχονταν από τον έδαφος από Τούρκους χειριστές του συστήματος οι οποίοι βρίσκονται στη Λιβύη.
Κατά πόσο αυτό πρέπει να ανησυχήσει ή όχι την Ελλάδα και τους «υπεύθυνους» εναπόκειται στην επιστήμη της... ψυχιατρικής.
Ουδείς φαίνεται να ασχολείται με τα άλματα που έχουν και τη συνεχή πρόοδο που παρουσιάζουν οι Τούρκοι στον τομέα των οπλισμένων UAV, ένα πρόβλημα που το βρούμε μπροστά μας στο εγγύς μέλλον, βλέποντας αφ΄ υψηλού τα τουρκικά «αεροπλανάκια»...
Έτσι σε ότι μας αφορά έχουμε μείνει στο «Πήγασος ΙΙ» και δεν φαίνεται καμία προοπτική να φύγουμε από αυτό το επίπεδο τα επόμενα 20 με 30 χρόνια.
: It is confirmed now, Air Force's Bayraktar TB2 drones supporting , carried-out strike against Al- AB & destroyed 2 civilian Il-76TDs of Europe Air (UR-CMC & UR-CRP) which carried cargo for National Army on 25 July. Pilot of UR-CMC was killed.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

116 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


pronews