4.7.19

Υπέρ βωμών και εστιών και για τη Δημοκρατία


04/07/2019
Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες επιδιώκοντας το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή.
Η προηγούμενη φορά, η στιγμιαία, ήταν στο γελοίο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, όταν το 38% των Ελλήνων, τεράστιο ποσοστό αν ρίξουμε μια ματιά στην Ιστορία μας, ψήφισαν όλοι μαζί για τον ίδιο ακριβώς σκοπό – το υπόλοιπο 62% ήταν ένα συνονθύλευμα από Συριζαίους, Ανελίτες, Χρυσαυγίτες και ό,τι άλλο διαθέτει ο μπαξές της δημαγωγίας.
Εκείνο το 38%, όμως, ήταν το συμπαγές, το υγιές ποσοστό.
Για πρώτη φορά επίσης μετά από πολλά χρόνια, το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι κυρίως οικονομικό.

Ο αγώνας όλων τώρα είναι υπέρ βωμών και εστιών και για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας μας.
Η Ελλάδα βρίσκεται πια στο κατώφλι της απαλλαγής από ένα σκοτεινό καθεστώς που στηρίχθηκε στο ψέμα, τη συκοφαντία και τη στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων.
Οι Έλληνες έχουν αποφασίσει να δώσουν τη μάχη για να περισώσουν τα ιερά και τα όσια, που με τόση ευκολία παρέδωσε και ετοιμάζεται να ξαναπαραδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα έχει την ευκαιρία.
Δεν θα έχει την ευκαιρία να περιφρονήσει ξανά το δημόσιο αίσθημα, να διαχειρίζεται τις συναλλαγές και τις εξαγορές του, να συμπεριφερθεί με αυταρχισμό αντάξιο των ολοκληρωτικών καθεστώτων, να επιδοθεί σε ύβρεις και δημαγωγία.
Μετά το πλήγμα στην Μακεδονία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα χατίρια της Τουρκίας στη Θράκη και τα χατίρια της Αλβανίας στην ΑΟΖ.
Δεν υπάρχουν περιθώρια να συνεχίσει να διαλύει τη χώρα, να πολεμά την αξιοκρατία, να μεταφέρει στο υπερταμείο ό,τι του ζητούν – και τα πετρέλαια – να υπογράφει ό,τι του βάζουν μπροστά του.
Ποτέ πια δεν πρέπει να αποκτήσει ξανά η Ελλάδα έναν πρωθυπουργό που δεν μετανιώνει για τίποτε, καταγγέλλει συνεχώς τους προνομιούχους με τους οποίους συναγελάζεται, επιμένει να δικαιολογεί τις καταστροφικές πολιτικές του, κατηγορεί για όλα τους προκατόχους του.
Ποτέ πια δεν πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά έναν πρωθυπουργό που να εκστομίζει με άνεση – όπως έπραξε ο Τσίπρας στη συνέντευξη στον Σκάι – ότι «η συνέντευξη είναι μια ευκαιρία στον σταθμό να ξανασκεφθεί τη γραμμή του»!
Σ’ αυτή τη φράση συνοψίζεται όλος ο σταλινισμός και όλος ο τσαβισμός του.
Γιατί ομολογεί πως προχώρησε στο εμπάργκο επειδή ήθελε να αλλάξει γραμμή ένα μέσο ενημέρωσης!
Και αυτό αποτελεί την επιτομή του ολοκληρωτισμού!
Στις εκλογές της Κυριακής, είναι αδήριτη ανάγκη να επικρατήσει το Καλό επί του Κακού, η Δημοκρατία επί της τυραννίδας, ο πατριωτισμός επί του εθνομηδενισμού.
Και για να συμβεί αυτό, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιοριστεί σε ένα ποσοστό που θα τον περιχαρακώσει στα στενά όρια του αυταρχισμού του.
Ας δώσουμε, λοιπόν, αυτή τη μάχη ενωμένοι και ας στείλουμε το μήνυμα πως δεν θα τολμήσει πια κανείς να παραδώσει τα ιερά και τα όσια τοις κυσί, δεν θα τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει τις μεγάλες δημοκρατικές αρχές της ενημέρωσης και της ελευθερίας της γνώμης, δεν θα τολμήσει κανείς να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη.
Δεν είναι πια τα μνημόνια. Είναι η Ελλάδα και οι αξίες της, είναι η Δημοκρατία και οι αρχές της…