5.7.19

Οι πιο ακριβοί αμυντικοί που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια



Ο Ολυμπιακός θέτει γερές βάσεις στην άμυνα και ο πρόεδρός του βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Με αφορμή τη μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο στην ομάδα του Ολυμπιακού έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα κάνουμε μία αναδρομή στους πιο ακριβοπληρωμένους στόπερ που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα. Από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια παρέλασαν πολλοί αμυντικοί και φυσικά για κάποιους από αυτούς ο πρόεδρος έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να τους αποκτήσει.
Κάποιοι ήταν αδιάφοροι, κάποιοι έγραψαν τη δική τους ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάποιοι έχουν ακόμα πολύ μέλλον μπροστά τους στον Πειραιά. Φέτος όπως όλα δείχνουν, ο σχεδιασμός και η δουλειά που γίνεται στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι πολύ σοβαροί και δικαίως τα προγνωστικά τους δίνουν ως ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή της Superleague. Πάμε όμως να τους δούμε πιο αναλυτικά και τα ποσά που δαπανήθηκαν για αυτούς.

1. Μπιορν Ένκγελς (από Μπριζ, 7 εκατομμύρια ευρώ)


Ο πανύψηλος Βέλγος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2017-2018 και δαπανήθηκαν από τους Πειραιώτες γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2019 πουλήθηκε στη γαλλική Ρεμς για κάτι παραπάνω από 4 εκατομμύρια. Ο Βέλγος με την ερυθρόλευκη φανέλα πραγματοποίησε 24 συμμετοχές ενώ σκόραρε και 4 γκολ.

2. Ρούμπεν Σεμέδο (από Βιγιαρεάλ, 4,5 εκατομμύρια ευρώ)


Από χίλια κύματα πέρασε αυτή η μεταγραφή μέχρι να πραγματοποιηθεί για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες κάθισαν στο τραπέζι με τον παίκτη, τη Βιγιαρεάλ και τη Σπόρτινγκ και μετά από δαιδαλώδεις διαπραγματεύσεις, κατάφεραν να ντύσουν τον Πορτογάλο αμυντικό στα ερυθρόλευκα. Ο Σεμέδο ήταν διακαής πόθος του Πέδρου Μαρτίνς και όπως ήταν φυσικό ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έκανε το… δωράκι του στον τεχνικό της ομάδας. Έτσι λοιπόν ο Πορτογάλος έγινε η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στόπερ στον Ολυμπιακό επί προεδρίας Μαρινάκη.

3. Όλοφ Μέλμπεργκ (από Γιουβέντους, 2,5 εκατομμύρια ευρώ)


Ο Σουηδός είναι με διαφορά ο καλύτερος στόπερ που φόρεσε ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ είναι σίγουρα και από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν ένας ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης, τόσο εντός των 4 γραμμών όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου και είχε την εκτίμηση του κόσμου αλλά και των συμπαικτών του. Ο Μέλμπεργκ παρέμεινε στον Πειραιά περίπου 3 χρόνια και μέσα σε αυτά πραγματοποίησε 106 εμφανίσεις με 9 γκολ και 6 ασίστ. Μετά τον Ολυμπιακό συνέχισε την καριέρα του στη Βιγιαρεάλ.

4. Γιασίν Μεριά (από Σφαξιέν, 2,5 εκατομμύρια ευρώ)


Ο Τυνήσιος σέντερ μπακ, μπορεί να μην αποτελεί κάποιο πολύ μεγάλο όνομα, όμως στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να ξεχωρίσει και δεν άργησε να έρθει η καθιέρωσή του στην βασική 11άδα της ομάδας. Ο 25χρονος διεθνής αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι και με το καλημέρα έδειξε το ταλέντο του και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και των συνεργατών του. Είναι ψηλός, με εξαιρετικά σωματικά προσόντα ενώ για τη σωματοδομή και τη θέση του είναι ιδιαίτερα τεχνίτης και γρήγορος, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους διάφοροι σύλλογοι. Ο Μεριά είναι μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη του Ολυμπιακού και νομίζω πως δύσκολα θα τον αφήσουν οι Πειραιώτες να φύγει.

5. Αλμπέρτο Μποτία (από Σεβίλλη, 2 εκατομμύρια ευρώ)



Την 1η Αυγούστου 2014, ανακοινώθηκε κι επίσημα η απόκτηση του υψηλόσωμου στόπερ από την ομάδα της Σεβίλλης έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ για 4 χρόνια. Ο Μποτία είναι προϊόν της Μασία ενώ υπήρξε και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του. Στον Ολυμπιακό παρέμεινε 4 χρόνια πριν μετακομίσει το καλοκαίρι του 2018 στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ. Με την φανέλα του Ολυμπιακού μέτρησε 106 εμφανίσεις, 10 γκολ και 2 ασίστ.