18.6.19

OH-58 Kiowa Warrior & CH-47D Chinook: Πρώτες φωτογραφίες από το Στεφανοβίκειο


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη μονάδα της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, τελετή για τα ελικόπτερα OH-58 Kiowa Warrior και τα 10 CH-47D Chinook, τα οποία παραχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα, καθώς ο αμερικανικός Στρατός απέσυρε από το οπλοστάσιό του το εμβληματικό ελικόπτερο και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάστασή τους από κάποιο υπερσύγχρονο ελικόπτερο νέας γενιάς.

Στην τελευτή παραβρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Το παρόν δίνει και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
Υπενθυμίζεται, ότι τα 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior και ένα CH-47D έφτασαν στην Ελλάδα και τον λιμένα του Βόλου επί του φορτηγού πλοίου Ocean Giant. Το εν λόγω οπλικό σύστημα αναμένεται αν αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος για τις χερσαίες δυνάμεις της Ελλάδας με βάση πολλά σενάρια χρήσης τους.
Το αρμόδιο Επιτελείο έχει ήδη εκπονήσει σχέδια αξιοποίησης του οπλικού συστήματος τα οποία θα δοκιμαστούν προσεχώς σε πλήθος ασκήσεων. Ήδη, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η εκπαίδευση πληρωμάτων στον τύπο και η πλήρης αξιοποίηση και ένταξή τους στον εθνικό αμυντικό σχεδιασμό, είναι απλά θέμα χρόνου.
Προς το μεσημέρι, θα ακολουθήσουν αναρτήσεις για τη σημαντική εξέλιξη που θα περιλαμβάνουν περισσότερες φωτογραφίες και πολλές άλλες αναφορές από το επιτόπιο ρεπορτάζ του “DP”. Θα ήμασταν αχάριστοι εάν δεν λέγαμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε όλα τα επίπεδα που ενεπλάκησαν, φυσικά με ιδιαίτερη έμφαση στο Γραφείο Τύπου, ώστε να διευκολυνθεί η προσπάθειά μας να ενημερώσουμε έγκαιρα και ψύχραιμα τους αναγνώστες μας.

defence-point