2.5.19

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών σε ενέδρα στην Κρήτη: Έξω από γήπεδο γεμάτο κόσμο!

Σκηνές «φαρ ουέστ» έλαβαν χώρα για άλλη μία φορά στην Κρήτη όπου ένοπλοι επεχείρησαν δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε έξω από γήπεδο που ήταν γεμάτο κόσμο στην περιοχή Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας!

Ευτυχώς, οι σφαίρες τους δεν τραυμάτισαν κάποιον παρά μόνο προκλήθηκαν ζημιές στο φορτηγό του προέδρου της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας!
Στόχος της επίθεσης φαίνεται πως ήταν ένα κλιμάκιο της Ο.Π.Κ.Ε., που λίγο νωρίτερα είχε κάνει τυπικό έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ της Πρωτομαγιάς, οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς το γήπεδο όπου είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος για να παρακολουθήσει την τελευταία προπόνηση της χρονιάς και βγήκαν από το περιπολικό τους για να μιλήσουν σε κάποιον.
Ξαφνικά, από ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε κοντινή απόσταση και ξεκίνησε με ταχύτητα προς το μέρος των αστυνομικών, ακούστηκαν άγριες φωνές και βρισιές που τις ακολούθησαν τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί!
Για καλή τύχη όλων, οι σφαίρες χτύπησαν το πίσω τζάμι του φορτηγού του προέδρου της ομάδας Γιάννη Καραταράκη που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο περιπολικό και έσπασαν και το μπροστινό παρμπρίζ!
Οι επιβάτες του οχήματος πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν, ενώ στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς έρευνες, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς περισυνελέγησαν από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής υπηρεσίας και εξετάζονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το αστυνομικό τμήμα Πύργου διενεργεί προανάκριση.
pronews