16.5.19

Ο Ντουτέρτε απείλησε τον Καναδά με πόλεμο! - «Πάρτε τα πλοία με τα σκουπίδια σας από την θάλασσά μας»

Oι Φιλιππίνες έκοψαν κάθε διπλωματική σχέση με τον Καναδά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, με αφορμή την προθεσμία που τους είχαν δώσει για να αποσύρουν 69 πλοία γεμάτα σκουπίδια από τα διεθνή ύδατα και τώρα που η προθεσμία αυτή έληξε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απείλησε ανοιχτά με πόλεμο τον Καναδά, καθώς έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση!

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος πρόσθεσε πως θα επιστρέψει πίσω στην Βόρεια Αμερική τα καναδικά πλοία ακόμα και με την βία που σημαίνει ένοπλη επέμβαση.
Η προθεσμία που είχε δώσει ο Ντουτέρτε στους Καναδούς, έληξε στις χθες, 15 Μαΐου, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων, Τεόντορο Λόκσιν, να ανακοινώνει πως διακόπτει η χώρα κάθε διπλωματική σχέση με την χώρα της Βόρειας Αμερικής.
Ο Ντουτέρτε είναι μια ιδιότυπη περίπτωση προέδρου καθώς κάνει ακριβώς αυτό που λέει και ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα της χώρας τους όπως εκείνος τα αντιλαμβάνεται.
Παλαιότερα είχε δηλώσει πως θα σκοτώσει τον γιο του, αν μάθει πως εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών.
Παράλληλα, ζητά ανοικτά να... σκοτώσουν όσους «προκαλούν» την χώρα του ή κάνουν κάτι παράνομο, με την πρώτη ευκαιρία.
Ερωτηθείς για το περιστατικό, ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, απέφυγε να απαντήσει, ενώ η πρεσβεία της χώρας στη Μανίλα, έπραξε το ίδιο.
Από το 2013 ξεκίνησε η ιστορία με τα πλοία, τα οποία δεν επιστρέφουν πίσω στον Καναδά. Οι δύο χώρες είναι σε διαμάχη γι’ αυτόν τον λόγο, καθώς δεν μπορούν να βρουν μια χρυσή τομή, ώστε να λήξει το επεισόδιο.
Από την στιγμή που η προθεσμία που τους έδωσε ο Ντουτέρτε έληξε, πλέον οι Φιλιππίνες προχώρησαν σε πιο δραστικά μέτρα, κόβοντας διπλωματικές σχέσεις μαζί τους έως ότου φύγουν τα πλοία, τα οποία είναι γεμάτα με εφημερίδες, μπουκάλια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και... πάνες.
pronews.gr