22.5.19

Κύπρος: «Δεν θα απαντήσουμε στρατιωτικά στις τουρκικές παραβιάσεις των δικαιώματων μας στην ΑΟΖ»

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει διαταγή στην Εθνική Φρουρά για στρατιωτική απάντηση στην εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ, στον νέο "Αττίλα 3", ανακοίνωσε πριν λίγο ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης. (Γιατί υπήρχε τέτοια περίπτωση; Να μη λέμε ανοησίες.Juan)

Πιο αναλυτικά, "θα ικανοποιούσαμε μόνο την Τουρκία αν απαντούσαμε στρατιωτικά στις προκλήσεις της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παρουσία του "Πορθητή", επειδή κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση της περιοχής" ανέφερε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή της Κύπρου, ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι η Δημοκρατία είναι ανοχύρωτη στις τουρκικές προκλήσεις, ο κύριος Αγγελίδης εξήγησε ότι απάντηση θα μπορούσε να δοθεί με τρεις τρόπους:
Στρατιωτικά, πολιτικά ή νομικά. Eιπε συγκεκριμένα:
“Όταν θίγεται η αξιοπρέπεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους δεν τίθεται ζήτημα ικανοτήτων αλλά τίθενται άλλοι παράγοντες.
Οποιαδήποτε στρατιωτική αντίδραση, θα ήταν απάντηση που αναμένει η Τουρκία για αποσταθεροποίηση της περιοχής, με όλα τα συνεπακόλουθα”.
Mετά την εν λόγω ενέργεια της Τουρκίας με τον Πορθητή, εταιρείες κολοσσοί ενίσχυσαν το ενδιαφέρον τους για να επεκτείνουν τα συμφέροντα τους στην Κυπριακή ΑΟΖ, επισήμανε ο υπουργός Aμυνας της Κύπρου, σημειώνοντας ότι αυτό από μόνο του είναι η καλύτερη απάντηση(!), που δηλώνει σωστό προγραμματισμό για την απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών. 
Bέβαια όταν βγαίνεις δημόσια, είσαι υπουργός Άμυνας και λες "η Κύπρος δεν πρόκειται να αντιδράσει στρατιωτικά στην εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ" τότε παραδίνεσαι και αποδέχεσαι τετελεσμένα.
Το χειρότερο σενάριο μετά από αυτήν την κίνηση του ΥΠΑΜ της Κύπρου είναι να βγει αληθινό το "προφητικό" δημοσίευμα του Foreing Policy  που αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr, με τίτλο «Η Τουρκία διψάει για πόλεμο με την Κύπρο».
Διότι όταν η  Τουρκία είναι έτοιμη και ικανή να κλιμακώσει την αντιπαράθεση πέρα από την απλή ρητορική, τότε ακολουθούν άλλου τύπου εισβολές και επιχειρήσεις...
Αυτό φαίνεται ήδη και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Κύπρο ο Ρ.Τ.Ερντογάν: 
Mε πολεμικά εμβατήρια απαντά στις εκκλήσεις για αποχώρηση των πλοίων του από την Κυπριακή ΑΟΖ

Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemimize çakma devletçik 😆 GKRY’nin telsizden yaptığı uyarıya aldığı cevap
🇹🇷⚓️⚔️