13.5.19

Σύνοδος της Ευρώπης των Εθνών στην Μπρατισλάβα με Μαρί Λεπέν και Φαήλο Κρανιδιώτη

Πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας η σύνοδος του MENF του κινήματος για μία "Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας."
Το κίνημα των κομμάτων της Δεξιάς στην Ευρώπη αποτελείται από κόμματα από 12 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί το κόμμα της «Νέας Δεξιάς» του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Το MENF και ενόψει των ευρωεκλογών πραγματοποιεί συχνά πυκνά συνόδους σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Έτσι μετά την Πράγα στην Τσεχία στις 25 Απριλίου, την Σόφια στις 3 Μαίου η νέα σύνοδος έγινε στην Μπρατισλάβα σήμερα, με τη συμμετοχή και της προέδρου του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλία Μαρί Λεπέν.
Από την Ελλάδα παρών  στη σύνοδο ήταν και ο Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος μετείχε στο πάνελ των ομιλητών, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.

Να σημειώσουμε ότι η είδηση μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δεν έγινε όμως καμία αναφορά στην παρουσία του προέδρου της Νέας Δεξιάς προκαλώντας την αντίδραση του Φ.Κρανιδιώτη, ο οποίος έγραψε σχετικά:
«Για να καταλάβετε πως σας "ενημερώνουν'. Μου το είπε συνεργάτης μου, γιατί ταξιδεύω.
Στο δελτίο του Aplha σήμερα ο Σρόιτερ έδειξε στην Μπρατισλάβα την Λεπέν στην συνέντευξη Τύπου του Κινήματος μας, του MENF.
Καθόμουν σχεδόν δίπλα της, ανάμεσα μας ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής του FPÖ, o Μάγιερ, αλλά οι δημοσιογραφάρες του Αlpha δεν με είδαν.

Υπήρχε λοιπόν ένας Έλληνας ομιλητής εκεί, που μίλησε πριν την Λεπέν αλλά τους ... ξέφυγε, ο Σρόϊτερ δεν το θεώρησε άξιο μνείας.
pronews