14.5.19

Πρώτο κόμμα η Χ.Α !!! Το 80% των Ελλήνων είναι ...ακροδεξιοί και φασίστες! Σύμφωνα με τον Κοτζιά! [βίντεο]

Ο... δημοκράτης Κοτζιάς -Ακροδεξιοί και φασίστες όσοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών !!!

Επιμένει ο Νίκος Κοτζιάς ότι όσοι τον αποδοκίμασαν στο Μόναχο, στην ομιλία που έδωσε για την εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ακροδεξιοί και φασίστες.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών στο Μόναχο από ομογενείς και εκπροσώπους μακεδονικών σωματείων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του εκεί, αποδοκιμασίες στις οποίες απάντησε σε οξύ ύφος, λέγοντας «άκου, χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, χουντικέ». Οι εκφράσεις αυτές προκάλεσαν σάλο τόσο γιατί δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός να εκφράζει έτσι τα όποια επιχειρήματά του όσο και -κυρίως- γιατί βασικό συστατικό της δημοκρατίας είναι ο αντίλογος και η διαφωνία.

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο Νίκος Κοτζιάς όχι μόνο επανέρχεται στο επεισόδιο που έχει καταγραφεί και σε βίντεο και αποκαλεί όσους τον αποδοκίμασαν ακροδεξιούς και φασίστες, αλλά προσθέτει ότι τους διαμαρτυρόμενους τους πήρε υπό την προστασία της η διαπλοκή.

Γράφει στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς:
«Μετά από 3 ώρες συζήτησης και αφού απαντήθηκαν ένα προς ένα επιχειρήματα φασιστών σε εκδήλωση Ελλήνων του Μονάχου, οι ακροδεξιοί άρχισαν να απειλούν με βία. Ο κόσμος τους γιουχάρησε και τους ανάγκασε να εγκαταλείψει εκδήλωση. Η διαπλοκή στην Ελλάδα τους πήρε υπό προστασία της».

Το βίντεο με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Νίκου Κοτζιά και η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών στην ομιλία στο Μόναχο:

Οσοι αντιδρούν δεν είναι φασίστες
Σημειώνεται οτι δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης η κυβερνητικός υποψήφιος γίνεται αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών και αντιδρά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία Χρήστου Γιαννούλη, που αποκάλεσε συλλήβδην όσους διαμαρτύρονται για την Συμφωνία, φασίστες.
 Για την φράση του αυτή αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να απολογηθεί, διευκρινίζοντας οτι αφορούσε μόνο μια μικρή μειοψηφία από όσους αντιδρούν και που χρησιμοποιούν βία.

Η αναφορά σε ακροδεξιούς και φασίστες είναι όμως μια μόνιμη απάντηση των κυβερνητικών στελεχών σε όσους διαμαρτύρονται για την ονομασία των Σκοπίων, γεγονός που έχει εξοργίσει τις τοπικές κοινωνίες κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα, αφού εκεί οι διαμαρτυρίες είναι καθολικές και οριζόντιες σε ολα τα κόμματα.

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος που είχε ο Χρήστος Γιαννούλης με πολίτη στα Γιαννιτσά, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του για «φασίστες που αντιδρούν» στην Συμφωνία των Πρεσπών:

Πολίτης: Να σκέφτεστε καλύτερα αυτά που λες στην τηλεόραση

Γιαννούλης: Δεν ακούσατε τι είπα, θέλεις να ακούσεις τι είπα;

Πολίτης: Οχι δεν θέλω να ακούσω, είστε προδότης και θα ήταν προτιμότερο να μην ξαναπατήσετε εδώ πέρα

Γιαννούλης: Ποιος θα μου το απαγορεύσει;

Πολίτης: Ο κόσμος

Γιαννούλης: Δεν βλέπω κανέναν να μου το απαγορεύει

Πολίτης: Να μην ξαναπατήσετε εδώ

Γιαννούλης: Μόνο εσείς είστε ο κόσμος;

Πολίτης: Ναι, εμείς

Γιαννούλης: Είστε λίγο υπερβολικός

Πολίτης: Να θυμάστε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική


Πηγή: iefimerida.gr -