9.5.19

Στρατηγός Φράγκος: «Η Τουρκία πάει σε ΑΤΙΛΛΑ-3 – Τέρμα τα παιχνίδια – Αποφασίζουμε ως Έθνος να γίνουμε Ισραήλ»!




Ο Στρατηγός Φράγκος κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για τις καθημερινές απειλές των Τούρκων που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χωρίς ενδοιασμούς και με απόλυτη στρατηγική σκέψη και άποψη που μόνο σε Ηγέτες ταιριάζει δήλωσε τα εξής:

«Αναμενόμενη είναι η κλιμάκωση προκλητικότητας της Τουρκίας… Αποφασίζουμε ως Έθνος να γίνουμε Ισραήλ ή συνεχίζουμε συνειδητά την Φινλανδοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής με την ακατανόητη στάση δεκαετιών εξευμενισμού του «αρπακτικού», που ήδη κινείται σε νέα τετελεσμένα με ένα ΑΤΙΛΛΑ-3.

Περαιτέρω ανάλυση δεν απαιτείται παρά μόνον ενότητα, Εθνική συναίνεση και επί τέλους συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, για καθορισμό αταλάντευτης εξωτερικής πολιτικής με εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και της αυτονόητης προάσπισης της Εθνικής μας κυριαρχίας σε αγαστή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και ενδυνάμωση των σχέσεων με τα συμμαχικά και φιλικά προσκείμενα κράτη».

Βάλτε τώρα πλάτη όλοι για την Πατρίδα…Κατέληξε!

Στους διαδρόμους του ΓΕΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης ήταν γνωστός για τις στρατιωτικές του ικανότητες που ξεπερνούσαν κατά πολύ το δόγμα του Α/ΓΕΣ, όπως αναφέρει το veteranos.gr.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται Το Βήμα, τον Αύγουστο του 2011 ο  Μπεγλίτης ζήτησε από τον Στρατηγό Φράγκο να εκπονήσει σχέδιο για την περίπτωση που οι Τούρκοι προέβαιναν σε επίθεση στις κυπριακές πλατφόρμες άντλησης αερίου, όπως είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν.

Ο στρατηγός μυστικά το εκπόνησε και το παρουσίασε μέσα σε λίγες ημέρες, με την πολιτική ηγεσία να το χαρακτηρίζει ως «απολύτως εφαρμόσιμο»…Και να παίρνει το τελικό ΟΚ εφαρμογής.


Επρόκειτο για ένα Άκρως Απόρρητο «διπλό σχέδιο» αποτροπής, παρενόχλησης και ανακατάληψης των Κυπριακών θαλάσσιων σημείων άντλησης, σε περίπτωση που η αποτροπή δεν είχε επιτευχθεί.

Το σχέδιο προέβλεπε τη συνεργασία των Ειδικών Δυνάμεων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, διέταξε ξαφνικά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων να μεταβούν στη Ρω και στη νήσο Στρογγύλη, νότια του Καστελόριζου και μέσα σε λίγες ώρες να κατασκευάσουν ελικοδρόμια για Apache.

«Οι Τούρκοι από απέναντι παρακολουθούσαν αμήχανοι», είχει πει γελώντας. Μια άλλη φράση που του αποδίδεται είναι ότι «η Στρογγύλη είναι πιο κρίσιμη από το Καστελόριζο», καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το μικρό νησί ενώνει την Eλληνική με την Kυπριακή ΑΟΖ, περιορίζοντας την αντίστοιχη τουρκική.

Πηγή: veteranos.gr