9.5.19

Μόσχα: Η εντυπωσιακότερη παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» από το 1991 - Μήνυμα ισχύος προς την Δύση (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο παρουσία του Β.Πούτιν η μεγάλη ρωσική Victory Parade για να τιμήσει η Ρωσία τη Νίκη της Σοβιετικής Ένωσης της οποίας είναι ο κρατικός και ιστορικός κληρονόμος, επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, τιμήθηκε η 74η επέτειος από την μεγάλη νίκη.

Για την Ρωσία όμως κάθε χρόνο η παρέλαση αυτή είναι μια ευκαιρία επίδειξης ισχύος και μεγαλείου απέναντι στο ΝΑΤΟ και κυρίως στις ΗΠΑ για να μην μπαίνουν «ιδέες» σε κάποιους στην Ουάσινγκοτν ότι θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να επιβιώσουν σε μια ολική πολεμική αντιπαράθεση με την Μόσχα.
Οι παριστάμενοι είχαν την αίσθηση ότι έβλεπαν μπροστά τους για άλλη μια φορά τον άλλοτε πανίσχυρο σοβιετικό "ερυθρό στρατό".
Μέλη του πυροβολικού και μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας (Rosgvardia) πήραν μέρος στην παρέλαση. 
Η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, ακολουλθησε τη διαδρομή δια μέσου της Κόκκινης Πλατείας από το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο έως τον Πύργο Σπάσκαγια, τον κεντρικό πύργο στο ανατολικό τείχος του Κρεμλίνου. 

Παρότι η απόσταση αυτή είναι μικρή, μόλις 220 βήματα και γίνονται σε λιγότερο από δυο λεπτά, οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται για αυτή την ημέρα, για μισό σχεδόν χρόνο, από την αρχή του χειμώνα όπως αναφέρει το sputniknews.gr
Στην παρέλαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, επίλεκτες ομάδες του ρωσικού στρατού κρατώντας τα νέα Καλάσνικοφ AK-200, μόνιμοι αξιωματικοί και έμπειροι στρατιώτες, η στρατιωτική μονάδα Ντζερζίνσκι, δόκιμοι της στρατιωτικής ακαδημίας Σαράτοφ της Εθνικής Φρουράς.
Παρήλασαν περισσότερες από 150 μονάδες με προηγμένα τεχνολογικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M, ο διυπηρωτικός πύραυλος YARS, καθώς και άρματα μάχης Armata, τεθωρακισμένα οχήματα Kurganets και Bumerang, αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα.

Η Αεροπορία εκπροσωπήθηκε με 74 αεροσκάφη και ελικόπτερα μεταξύ των οποίων τα βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS και Tu-22M3 καθώς και με τα μαχητικά Su-35S και Su-30SM.
.........
pronews.gr