4.5.19

Νύχτα τρόμου για 143 επιβαίνοντες: Boeing 737 έπεσε σε ποτάμι (φωτό, βίντεο)

Nύχτα τρόμου για 143 επιβαίνοντες σε Boeing 737 όταν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Τζάκσονσβιλ της Φλόριντα το αεροσκάφος γλίστρησε στον διάδρομο και κατέληξε σε ποτάμι. 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Πιο αναλυτικά, ένα Boeing 737 έκανε προσυδάτωση στον ποταμό St. Johns στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, καθώς ξέφυγε από τον αεροδιάδρομο.

Στο Boeing επέβαιναν 136 επιβάτεςκαι 7 μέλη πλήρωμα. Ο σερίφης του Τζάκσονσβιλ ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν σε ρηχά νερά και δεν βυθίστηκε, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και δύο φωτογραφίες.
Το Boeing είχε απογειωθεί από τη ναυτική βάση στον κόλπο του Γκουαντάναμο και μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό.
«Ετοιμαζόμασταν να προσγειωθούμε στο Τζάκσονσβιλ, ενώ πετούσαμε μέσα σε καταιγίδα. Καθώς κατεβαίναμε, είχαμε μια πραγματικά απότομη προσγείωση. Το αεροσκάφος σηκώθηκε προς τα δεξιά και μετά προς τα αριστερά. Χτύπησα το κεφάλι μου στον πλαστικό δίσκο μπροστά μου», περιέγραψε στο CNN η Σέριλ Μπόρμαν, δικηγόρος που επέβαινε στο αεροσκάφος.
«Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν είχαμε καταλήξει σε ποτάμι ή στον ωκεανό», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε πως ήταν μια τρομακτική εμπειρία, αλλά επαίνεσε το πλήρωμα για τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντέδρασε.
Ο σερίφης ανακοίνωσε ότι 21 από τους επιβαίνοντες στο Boeing μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, σημειώνοντας πως όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.
Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WOKV-TV μετέδωσε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και ότι το αεροπλάνο τύπου Boeing 737 προσπαθούσε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης.
Ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ Λένι Κάρι ενημέρωσε μέσω twitter πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι ζωντανοί και πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να περιοριστεί η διαρροή καυσίμων στον ποταμό και να μην καταστραφεί το οικοσύστημα.
Ακόμη ο κ. Κάρι επεσήμανε πως επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος Τραμπ και του πρόσφερε την άμεση βοήθειά του.
«Το αεροπλάνο δεν έχει βυθιστεί. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι ζωντανοί», ανακοίνωσε και το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ.
Η ανάρτηση του σερίφη στο Twitter συνοδευόταν από δύο φωτογραφίες που δείχνουν το αεροπλάνο Boeing 737, που φέρει το λογότυπο της εταιρείας Miami Air International, να βρίσκεται σε αβαθή νερά αλώβητο.

pronews.gr