5.5.19

Τραγωδία στη Μόσχα: 13 νεκροί από την φωτιά στο αεροσκάφος της Aeroflot (βίντεο) (upd)

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί η ύπαρξη ενός νεκρού, όμως το πρακτορείο TASS ανεβάζει το συνολικό αριθμό στους 13.

Μάλιστα το δυστύχημα έγινε στο νεότερο και πιο σύγχρονο αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας το Sukhoi Superjet 100, το οποίο θεωρείται ανταγωνιστικό τόσο των Airbus A320 όσο και των Boeing 737.
“Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται”, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή του αεροδρομίου.
Οι πιλότοι του Sukhoi Superjet 100, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.
“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του”, είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.
Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.
“Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.
(Αρχικό κείμενο) Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, σύμφωνα με μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Tass.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Συνολικά, υπήρχαν 73 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος», είπε η πηγή αυτή.
Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε κάνει λόγο για «πενταμελές πλήρωμα». Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν το θύμα ήταν επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.
Το αεροδρόμιο είχε κλείσει προσωρινά μετά το δυστύχημα, όμως ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης ξανάνοιξε και λειτουργεί πλέον κανονικά.
Ένα επιβατικό αεροσκάφος SSJ-100 που είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Μουρμάνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία, τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για νεκρούς. 
Το αεροπλάνο Sukhoi Superjet της εταιρείας Aeroflot είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιεβο αλλά λίγη ώρα μετά την απογείωση ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει πίσω.
Το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο μια πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο αεροπλάνο ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

A lot of passengers just started screaming “oh shit shit shit oh no oh no fuck nooo!!!!”....
And then we saw that there is a plane on fire right in front of us...
I don’t know what to say
120 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Lidmašīna veic avārijas nosēšanos lidostā un aizdegās uz skrejceļa. Iespējams tā ir lidmašīna Sukhoi Superjet 100-95B
🎥 @proryvanet