8.4.19

Πρόσκληση ενότητας από Μ.Σαλβίνι για την διάσωση της Ευρώπης

Σε επιχείρηση διάσωσης της Ευρώπης προχωράει ο Ιταλός ΥΠΕΣ Ματέο Σαλβίνι και ο ηγέτης της Λέγκα προσκάλεσε στο Μιλάνο όλους του πραγματικούς δεξιούς της ΕΕ με βασικό στόχο την δημιουργία μιας κοινής αντιμεταναστευτικής πλατφόρμας εν όψει των ευρωεκλογών του Μαϊου.

Στόχος των δεξιών πατριωτικών παρατάξεων είναι η επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας και η προστασία των χριστιανικών χαρακτηριστικών των κοινωνιών τους όπως και επίσης να σταματήσει η αθρόα εισβολή αλλοδαπών αλλόθρησκων και με εντελώς διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο που αλλοιώνουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ιταλία και την Ευρώπη είναι ο μουσουλμανικός εξτρεμισμός και φανατισμός, η μουσουλμανική τρομοκρατία. Υπάρχουν μειονότητες εξτρεμιστών της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη που ευτυχώς βρίσκονται υπό έλεγχο, είναι μικρές και περιορισμένες», ανέφερε ο Ματέο Σαλβίνι
Στις κοινές τους θέσεις περιλαμβάνεται η υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών της Ευρώπης.
«Είμαστε βαθιά φιλειρηνικοί. Είμαστε βαθιά Δημοκράτες και το μόνο που θέλουμε είναι να φέρουμε τις αλλαγές με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο. Και ναι αυτό που θέλουμε είναι μια προστατευμένη Ευρώπη» ανέφερε ο ηγέτης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία.
Η Μαρίν Λεπέν και το συγκυβερνών κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία δεν παρέστησαν. Ωστόσο, έχουν δηλώσει πως θα συνεργαστούν με τον Σαλβίνι.

Στο Μιλάνο δεν βρέθηκε ούτε ο Βίκτορ Όρμπαν, με το Φιντέζ να παραμένει προς το παρόν στους κόλπους του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, αλλά τον Ούγγρο πρωθυπουργό να εκφράζεται με καλά λόγια για τον Ματέο Σαλβίνι.
PRONEWS