4.4.19

Τεταμένο το κλίμα στα Διαβατά: Επεισόδια με μετανάστες, δακρυγόνα και χημικά


Ένταση επικρατεί στα Διαβατά, όπου έχουν κατασκηνώσει περισσότεροι από 300 μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και οικογένειες, έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. 
α επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα μεταναστών προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή.

Εκεί συνάντησαν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση, όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του voria.gr, ομάδα μεταναστών άρχισε να πετά πέτρες προς τα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Ένας πρόσφυγας έχει προσαχθεί μάλιστα από τις Aρχές, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.
Η κατάσταση στο σημείο παραμένει τεταμένη.
Και νωρίτερα ωστόσο προκλήθηκαν επεισόδια όταν ομάδες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Όπως ανέφεραν στη ThessNews, τις επόμενες ώρες προτίθενται να συγκεντρωθούν στο σημείο και άλλοι μετανάστες, τόσο από άλλες δομές φιλοξενίας, όσο και από τη δομή Αναγνωστοπούλου, με απώτερο στόχο, όπως είπαν, αύριο το πρωί να ξεκινήσουν για την Ειδομένη, ώστε να διέλθουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε στα διαμερίσματα, ή στα ξενοδοχεία από όπου ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι είναι κουρδόφωνοι οι οποίοι οργανώθηκαν μέσα από το διαδίκτυο από διάφορα σημεία της χώρας, από δομές από τα Οινόφυτα, ακόμα και την Κρήτη.






Η λύση είναι μία. Εκλογή κυβερνήσεως που θα  έχει το θάρρος να τους φορτώσει σε πλοίο και να τους ξεφορτώσει στην Αφρική. Και από εκεί ας πάνε κολυμπώντας όπου θέλουν.Δεν μπορεί να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Οι παρείσακτοι έχουν αποθρασυνθεί και είναι επικίνδυνοι πλέον για τη χώρα μας.
Juan