27.4.19

Έφθασε στην Ελευσίνα το Άγιο Φως - Οδικώς αντί με ελικόπτερο στο Ε.Βενιζέλος! (βίντεο)


Απίστευτο χάος και ασυνεννοησία που δεν έχει προηγούμενο στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Αφού πρώτα και για άγνωστο λόγο το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας αντί για το Ε.Βενιζέλος, οι πληροφορίες μιλούσαν ότι θα μεταφερθεί με ελικόπτερο στο κεντρικό αεροδρόμιο και από εκεί με πτήσεις στην υπόλοιπη  Ελλάδα.

Μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ούτε με ελικόπτερο θα πάει στο Ελευθέριος Βενιζέλος  αλλά θα το μεταφέρουν οδικώς, καθώς το ιδιωτικό ελικόπτερο που είχε προγραμματιστεί να πετάξει από την Ελευσίνα προς το Ελ. Βενιζέλος δεν απογειώθηκε τελικά λόγω προχωρημένης ώρας καθώς καθυστέρησε η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Τελ Αβίβ.


Γιατί κατέβηκε από το αεροσκάφος ο Μητροπολίτης Μεσογείας
Πυρ και μανία είναι η Εκκλησία για την αλλαγή της διαδρομής που αποφασίστηκε για το Άγιο Φως χωρίς να υπάρξει κάποια ενημέρωση.
Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος κατέβηκε από το κυβερνητικό αεροσκάφος πριν αυτό αναχωρήσει για τους Αγιους Τοπους. Την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε ότι αντί για το Ελ. Βενιζέλος θα επέστρεφαν στον στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
«Μπήκα στο αεροπλάνο και εκεί ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα. Όταν ρώτησα γιατί γίνεται αυτό ο υπουργός είπε »δεν ξέρω». Όταν ρώτησα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε την τελευταία στιγμή πάλι μου είπε »δεν ξέρω».
Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει αυτό; Θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτό τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό και γύρισα πίσω».
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αποκάλυψε πως του είχε στείλει επιστολή ο Μάρκος Μπόλαρης και του είχε διαμηνύσει να ετοιμάσει υποδοχή για το Αγιο Φως στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Την αντιπροσωπεία που πήρε στα Ιεροσόλυμα αποτελούσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Γιάννης Καραγιάννης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.


pronews