5.4.19

Κ.Μητσοτάκης για επίθεση κατά λιμενικών στα Εξάρχεια: «Ξεπερνά κάθε προηγούμενο»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν Λιμενικοί και ένας εισαγγελέας στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας σε δήλωση του ότι «σήμερα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε, επίσης, μετά τη συνάντηση που είχε με Λιμενικούς στο Ρίο, ότι η επίθεση στα Εξάρχεια σε βάρος συναδέλφων τους «ξεπερνά κάθε προηγούμενο».
«Δεν αποδεικνύει μόνο για άλλη μια φορά το απαράδεκτο άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως και τις σχέσεις των δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Υποσχέθηκε, τέλος, για άλλη μια φορά ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, «έτσι ώστε οι γειτονιές, επιτέλους, να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους. Kαι η αστυνομία, επιτέλους, να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά».
Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«Η χθεσινή επίθεση κατά ανδρών του Λιμενικού, αλλά και του εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για άλλη μια φορά το απαράδεκτο άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως και τις σχέσεις των δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς, σήμερα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής.
Η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας, αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, έτσι ώστε οι γειτονιές, επιτέλους, να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους. Kαι η αστυνομία, επιτέλους, να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά.
Να πω για άλλη μια φορά ότι ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. Kαι αυτή η πρωτοφανής παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες ζωής αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης, θα ανήκει σύντομα, οριστικά στο παρελθόν».
pronews