21.4.19

Γερμανία: 24 τραυματίες από εισβολή Αφρικανού μουσουλμάνου σε εκκλησία

Τουλάχιστον 24 άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένας άγνωστος εισέβαλε σε εκκλησία στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και φωνάζοντας τη γνωστή ιαχή "Αλλαχού" άρχισε να πετά και  να καίει πυροτεχνήματα.

Από τον πανικό που προκλήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Μόναχο τραυματίστηκαν τουλάχιστον 24 άτομα που παρακολουθούσαν τη λειτουργία.Την ίδια ώρα στη Γαλλία οι εμπρηστικές επιθέσεις και οι βανδαλισμοί εναντίον εκκλησιών παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Σύμφωνα με πηγές της καθολικής Εκκλησίας στην Γαλλία από το Φεβρουάριο μόνο έχουν καταγραφεί πάνω από 47 επιθέσεις κάθε είδους σε χριστιανικές εκκλησίες με ένα κύμα βίας το οποίο προέρχεται κυρίως από αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με το παρατηρητήριο κατά των χριστιανών που εδρεύει στη Βιέννη από τις αρχές του έτους έχει σημειωθεί αυξήσω της τάξης του 25% στις επιθέσεις κατά χριστιανικών ναών σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Στο μεταξύ στη Σρι Λάνκα αναγνωρίστηκε ο πρώτος εκ των τρομοκρατών εξτρεμιστών μουσουλμάνων που αιματοκύλησαν στην πρωτεύουσα.
Πρόκειται για τον Zahran Hashim ο οποίος ανατινάχθηκε φωνάζοντας «Αλαχού» σε ξενοδοχείο στο Κολόμπο σκοτώνοντας κυρίως Αμερικανούς και Βρετανούς τουρίστες. Συνολικά τα θύματα από όλες τις επιθέσεις, οι οποίες στόχευαν Χριστιανούς ανέρχονται στα 207.


pronews