25.3.19

Σκηνές Φαρ Ουέστ στην Κόρινθο: Συμμορία Ρομά επιχείρησε να εισβάλλει σε σπίτι και ο ιδιοκτήτης σκότωσε έναν από αυτούς

"Έγκλημα" με "θύμα" έναν... Ρομά επίδοξο διαρρήκτη και "θύτη" έναν ιδιοκτήτη σπιτιού σημειώθηκε στο Σολωμό Κορινθίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του hlektra.gr όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής όταν μια ομάδα Ρομά επιχείρησε να μπουκάρει σε ένα σπίτι.

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε εναντίον τους.
Οι Ρομά τότε πήγαν στο τοπιικό αστυνομικό τμήμα (!) και είπαν στους αστυνομικούς ότι από την ομάδα (συμμορία) που είχε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι έλειπε ένα άτομο.
Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες που διήρκησαν όλο το βράδυ χωρίς να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.
Το πρωί της Κυριακής, όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του 35χρονου.
Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του Ρομά σε ένα λατομείο όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος.

Ο 35χρονος έχει συλληφθεί ενώ κρατούμενοι είναι και οι Ρομά που επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του.
pronews
  Ο 35χρονος δεν επεχείρησε να μπει σε σπίτι ρομά. Αυτοί το επεχείρησαν και πολύ πιθανόν να ήταν νεκρός σήμερα ο 35χρονος. Τι έπρεπε να κάνει να περιμένει να τον σκοτώσουν πρώτα και μετά να...αμυνθεί;
Αυτή η  πεπαλαιωμένη  νομοθεσία πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα- δυστυχώς- σήμερα δεν υστερεί σε εγκληματικότητα από τις ΗΠΑ και από άλλα κράτη και πρέπει να ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει και στα κράτη αυτά.
 Ο 35χρονος ευρισκόταν σε νόμιμη άμυνα καθ όσον είχε να αντιμετώπισει ολόκληρη ομάδα  κακοποιών και αν δεν το έκανε κατα πάσα πιθανότητα  δεν θα ζούσε αυτός σήμερα.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ